Torsdagens obligationer: ECB-referat og handelsnyt skabte små udsving

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 17:03  |  

Torsdagens indledende rentestigning blev i løbet af dagen erstattet af et marginalt rentefald på det danske obligationsmarked.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,23 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end ved børslukketid onsdag.

Investorerne blev fra morgenstunden beriget med tyske nøgletal for de endelige forbrugerpriser for december.

Det endte med en stigning på 1,5 pct. på årsbasis, som var præcis som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdag efter dansk børslukketid kunne investorerne også glæde sig over en underskrevet delhandelsaftale mellem Kina og USA, og torsdag kunne handlerne skele til referatet fra det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

På mødet blev der opfordret til årvågenhed, og nogle af centralbankens medlemmer understregede behovet for at være opmærksom på de potentielle bivirkninger af de nuværende pengepolitiske tiltag.

Torsdagen bød også på en række amerikanske nøgletal, og dagens store fokuspunkt var udviklingen i detailsalget i december.

Detailsalget gav dog ikke anledning til de helt store udsving på de finansielle markeder, da det som ventet viste en stigning på 0,3 pct. på månedsbasis i december.

Derudover fik markedet også amerikanske tal for blandt andet importpriser i december, nytilmeldte ledige samt januars aktivitetsindeks fra den amerikanske centralbanks Philadelphia-afdeling.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder