Torsdagens obligationer: Renten steg efter nyt handels-tweet fra Trump

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 17:09  |  

Rentefaldet på det danske obligationsmarked blev vendt rundt sidst på handelsdagen torsdag, hvor et tweet om udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina løb med opmærksomheden.

Ved middagstid lå renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation til et fald på 2 basispoint til minus 0,30 pct., men det fald forsvandt som dug for solen i løbet af eftermiddag.

Renten på det tiårige danske statspapir endte i stedet torsdagen med en stigning på 5 basispoint til minus 0,23 pct.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, meddelte torsdag på det sociale medie Twitter, at Kina og USA er tæt en handelsaftale.

- Vi er meget tæt på en stor aftale med Kina. De ønsker det, og det samme gør vi, skrev Donald Trump omkring klokken 15.30 dansk tid.

Ifølge Wall Street Journals kilder har amerikanske handelsforhandlere tilbudt at reducere eksisterende tariffer med op i mod halvdelen på kinesisk importerede varer for 360 mia. dollar og at aflyse en ny runde af told, der var sat til at træde i kraft 15. december.

Udviklingen i den verserende handelskonflikt mellem de to lande var bare en af dagens større begivenheder.

Torsdag eftermiddag afsluttede Den Europæiske Centralbank (ECB) sit første rentemøde med Christine Lagarde i spidsen.

Centralbanken fastholdt som ventet den ledende rente, ligesom der ikke blev ændret på centralbankens obligationsopkøbsprogram.

Onsdag aften efter dansk børslukketid fastholdt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ligeledes sin ledende renten, hvilket også var den klart dominerende forventning i markedet.

Torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien var også i investorernes bevidsthed torsdag, da det potentielt kan have en afgørende effekt på brexit-processen og dermed også på de europæiske renter.

Afgørelsen kom først efter dansk børslukketid.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder