Tryg og Pensiondanmark går sammen om ny digital løsning

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 06:45  |  
Arkiv: Foto

Tryg Forsikring og Pensiondanmark har sammen udviklet en digital løsning, der skal gøre det nemmere for forsikrings- og pensionskunder at booke en behandling hos fysioterapeuten og kiropraktoren.

Sammen har de stiftet selskabet Behandlerbooking, som rummer den fællesudviklede løsning, som ud over at gøre det nemmere for kunderne også skal lette administrationen for behandlerne.

Den nye løsning er udviklet i samarbejde med Danmarks største kliniksystemer til fysioterapeuter og kiropraktorer, KirCACS, Compugroup og Complimenta, som flertallet af landets klinikker og behandlere benytter til booking, journalføring og anden administration.

Tryg og Pensiondanmark har adgang til klinikker, der anvender kliniksystemerne og samtidigt tilmelder sig behandlerbooking for forsikrings- og pensionsselskabets kunder.

- Vi oplever en overvældende interesse fra klinikkerne og stor opbakning fra både fysioterapeut- og kiropraktorforeningen, fordi løsningen ikke bare gør det lettere for kunderne, men også langt mere smidigt for klinikkerne. Behandlerbooking kommunikerer direkte med kliniksystemerne, så de tilknyttede klinikker kun skal arbejde i ét system. Derudover forenkler løsningen de administrative processer hos klinikkerne, siger Flemming Tovdal Schmidt, som er direktør hos Pensiondanmark.

Ud over at kunden fremover kan gå ind og booke en ledig tid online hos en selvvalgt behandler blandt klinikkerne i netværket, så udmærker løsningen sig ved, at klinikkerne har mulighed for at fakturere løbende for hver enkelt behandling, i stedet for at skulle vente indtil hele behandlingsforløbet er afsluttet.

- Det sikrer klinikkerne en sund pengestrøm og giver os et meget præcist billede af vores udgifter. Løsningen giver os i det hele taget informationer på et helt andet niveau end tidligere, og det kan vi bruge til at optimere behandlingen, forebygge skader og udvikle nye produkter. Samtidig er det en vigtig del i Trygs mål om øget digitalisering, siger Jytte V. Adelmark, direktør for Vækstcenter Sundhed i Tryg.

Flere hundrede klinikker har allerede tilmeldt sig Behandlerbooking, og det nystiftede selskab forventer, at det samlede antal klinikker på systemet vil nå cirka 700 ved årets udgang.

- Vi tror, at det her kan blive rigtig stort. Fordelene er mange for såvel kunder og klinikker som udbydere af sundhedsforsikringer, og vi håber, at vi på sigt også kan vække interessen for vores system hos andre aktører, siger Flemming Tovdal Schmidt.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder