TUI flyver til vejrs efter milliardstort tysk lån

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 12:04  |  

Der hersker en negativ stemning på det europæiske aktiemarked i onsdagens formiddagshandel, hvor det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 1,2 pct.

Flere selskaber trodser dog modvinden - herunder den tyske rejsekoncern TUI, der er børsnoteret i Storbritannien, hvor aktien stiger 4,8 pct. til 385,40 pence.

Stigningen kommer ifølge Bloomberg News, efter at selskabet onsdag har kunnet fortælle, at den har sikret sig et milliardstort lån fra den tyske regering.

Lånet på 1,8 mia. euro skal være med til at holde rejsekoncernen flyvende under coronakrisen, der har ramt rejseindustrien særdeles hårdt.

Allerede for to uger siden kunne TUI fortælle, at lånet var på vej, men det er første nu, at det officielt er blevet indgået.

- Vi forbereder os nu intenst på, at vores operationer kan genåbne efter coronakrisen og tror fuldt og fast på, at folk fortsat vil rejse og udforske andre lande og kulturer i fremtiden, siger topchef Fritz Joussen i en kommentar.

Faldende efterspørgsel og rejserestriktioner flere steder i verden har betydet mange flyaflysninger, hvilket har tvunget flere regeringer til at støtte flyindustrien.

Det er sket, som følge af corona-pandemien, der siden december har spredt sig fra Kina til resten af verden med flere en 70.000 dødsfald til følge på verdensplan.

Blandt andet har Danmark og Sverige stillet en milliardgaranti for SAS, mens den norske stat har søsat en hjælpepakke til kriseramte Norwegian.

Tidligere onsdag kunne Københavns Lufthavne fortælle, at antallet af rejsende faldt med 64 pct. i marts til omkring 850.000 mennesker.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder