Tysk finanshus sænker Mærsk-anbefaling inden usikkert 2020

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 07:33  |  

Finanshuset Berenberg har skruet ned for sin anbefaling af aktien i A.P. Møller-Mærsk, der er sænket til "hold" fra "køb".

Samtidig løftes kursmålet med 300 kr. til 9000 kr., fremgår det af et notat fra det tyske finanshus.

- Vi reber sejlene før en kuling og sætter ned til "hold". Vi mener, at de bedre udsigter for fragtrater og højere pengestrømme nu stort set er prissat for Mærsk, står der i notatet.

Berenberg vurderer, at der kun er plads til få fejl i 2020 med en cocktail af ukendte faktorer, og derfor nedjusteres anbefalingen.

- Vi mener, at industriens udbuds/efterspørgsels-dynamikker er på et solidt spor på vej ind i 2020, hvor installationer af scrubbere vil holde kapaciteten i ave i første halvår, og at der er en potentiel mulighed for tilbagevending til normale fragtrater i forbindelse med skrotning af fartøjer, skriver Berenberg i notatet.

Dog fylder risici i forbindelse med implementering af brændstofreglerne IMO 2020, og der er fortsat risiko for, at forstyrrelser kan føre til tilbagevenden til irrationel prisadfærd hos fragtselskaberne.

- Vi er også bekymrede over, at indikatorerne for efterspørgsel efter containere fortsat er dæmpet, især på ruter som Asien-Europa, som er essentielle for Mærsk, fremgår det.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk faldt 1,6 pct. til 9436 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder