Tyskland: IFO-indekset faldt mere end ventet i marts - NY

Udgivet den 25-03-2022  |  kl. 10:47  |  

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig værre end ventet i marts, da det faldt til 90,8 fra 98,5 måneden før - en nedrevidering fra seneste melding på 98,9.

Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 94,2 ifølge Bloomberg News.

- Det er især udsigter til fremtiden, der trækker optimismen ned blandt de tyske virksomheder, skriver Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar.

Desuden er dagens nøgletal et af de første, der er indsamlet efter den russiske invasion af Ukraine, som har medført store prisstigninger på energi og råvarer.

- Krigen i Ukraine og de voldsomme stigninger i energipriserne har slået bunden ud af optimismen i Tyskland. Det vil uden tvivl komme til at lægge en dæmper på den økonomiske aktivitet de kommende måneder, lyder det fra cheføkonom, der kalder månedens IFO for et rigtigt "øv-tal".

- Det er samtidig rigtig dårlig nyt for dansk økonomi og de danske virksomheder, fortsætter han, da Tyskland er Danmarks næststørste eksportmarked.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 97,0 fra 98,6 måneden før. Til sammenligning havde økonomerne ventet indeks 96,6.

Endelig bød forventningsindekset på et stort fald til 85,1 fra 98,4. Tallet er nedrevideret fra 99,2. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et fald i forventningsindekset til 92,0.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Tyskland❯