USA/åbning: Boeing mister højde efter svagt regnskab

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 15:52  |  

Mens de toneangivende amerikanske aktieindeks lægger forsigtigt ud, er der pæne bevægelser i flere af de amerikanske giganter. Regnskaberne kommer som perler på en snor onsdag fra blandt andet Boeing, Facebook og Caterpillar.

Facebook gør status efter børslukketid, og aktien stiger med 0,5 pct. til 184,652 dollar op til regnskabet. Analytikere venter ifølge CNN Money en omsætningsfremgang på hele 25 pct. til 15 mia. dollar i første kvartal.

Der er også fremgang i Boeing, som analytikere holder særligt skarpt øje med, på grund af krisen i forbindelse med den nedstyrtede Boeing 737 MAX skabte i marts.

Flytypen er nu groundet, og Boeing har i regnskabet valgt ikke at komme med forventninger til helåret. Samtidig skuffer Boeings indtjening per aktie. Overskuddet landede på 3,16 dollar mod ventet 3,25 dollar ifølge Bloomberg News.

Aktien i Boeing stiger dog ikke desto mindre med 0,8 pct. Siden Ethiopian Airlines' flystyrtet i marts, er Boeing-aktien faldet næsten 11 pct.

NEUTRALT MARKED

På indeksniveau ligger S&P 500 0,01 pct. højere i 2934,06, efter at indekset tirsdag steg 0,9 pct. og satte lukkerekord. Nasdaq-indekset stiger 0,1 pct., mens Dow Jones falder med 0,1 pct.

Caterpillar, der er kendt for sine gule gravemaskiner, er åbnet 3,4 pct. lavere. Aktien steg ellers i formarkedet i kølvandet af regnskabet for første kvartal, der viste et stærkt kvartalsresultat og også indeholdt en opjustering - dog som følge af en skatteregulering.

Ifølge Bloomberg News er det meldinger fra finansdirektør Andrew Bonfield om, at Caterpillar vil tabe en smule markedsandel i Kina i år, som har medvirket til stemningsskiftet. Desuden er marginerne lidt svage, skriver Bloomberg.

COLOPLAST-RIVAL SKUFFER LIDT

Coloplast-konkurrenten Boston Scientific falder 2,5 pct. efter sit regnskab, der viste en lidt skuffende indtjening per aktie på 35 cent mod ventede 36 cent ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Nettosalget for kvartalet var på 2,49 mia. dollar. Også det var en spids under det ventede på 2,53 mia. dollar.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen ramte til gengæld mere eller mindre plet i årets første kvartal, hvis man sammenligner med analytikernes forventninger.

Omsætningen landede på 3,49 mia. dollar mod ventet 3,39 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie landede på 6,98 dollar i kvartalet, hvilket er meget tæt på analytikernes forventninger om en justeret indtjening per aktie på 6,99 dollar. Biogen-aktien falder 0,8 pct.

MILLIARDOPKØB I OLIEBRANCHEN

I oliesektoren sprudler Anadarko Petroleum, efter at Occidental Petroleum har toppet Chevrons bud på selskabet. Hvor Chevron bød 65 dollar per aktie, lyder Occidentals bud på 76 dollar per aktie i kontanter og aktier svarende til 57 mia. dollar.

Anadarko stiger næsten 12 pct. til 71,58 dollar. Occidental falder derimod 2,3 pct., og Chevron ligger 1,4 pct. lavere.

Efter børslukketid kommer der regnskaber fra Tesla og Visa. Tesla ligger stort set uændret, og Visa falder marginalt med 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder