USA/åbning: Finansmarkeder holder lukket på grund af statsbegravelse

Udgivet den 05-12-2018  |  kl. 15:30  |  

Finansmarkederne på Wall Street holder onsdag lukket for ære den tidligere præsident George H.W. Bush, som fredag afgik ved døden.

Ifølge CNN har de store amerikanske børser traditionelt set holdt lukket hele eller dele af dagen, hvor tidligere præsidenter er blevet begravet. Det skete blandt andet på dagen for Richard Nixons begravelse i 1994 og Ronald Reagans i 2004.

- Vi husker præsident Bush som en veteran, der bekæmpede totalitarisme, en statsmand, der var fortaler for frihed, en leder, der tjente sit land, og en uhyre dedikeret familiemand, siger Stacey Cunningham, direktør for New York Stock Exchange, i en pressemeddelelse.

Bush, hvis søn, George W. Bush, også har været præsident i USA, har de seneste dage ligget castrum doloris - fremvisningen af prominente personers kiste inden begravelsen - i kongresbygningen i Washington. Selve jordfæstelsen sker torsdag i Texas.

George H.W. Bush var vicepræsident for Ronald Reagan i otte år, før han i 1989 selv kunne sætte sig i Det Ovale Kontor. Det lykkedes ham ikke at vinde genvalg i 1992, hvor han tabte til Bill Clinton.

George H.W. Bush døde blot syv måneder efter sin hustru, den tidligere førstedame Barbara Bush, som blev 92 år.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder