USA/åbning: Foot Locker frem på opjustering i grøn handelsstart

Udgivet den 20-05-2022  |  kl. 15:39  |  

De amerikanske aktiemarkeder indleder ugens sidste handelsdag i grønt med stigninger til de tre toneangivende indeks efter en tumultarisk uge.

Det brede S&P 500-indeks åbner 0,8 pct. højere, Dow Jones-indekset vinder 0,5 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger med 0,9 pct.

Regnskaberne synes så småt at være tynget ud på den anden side af Atlanten, og fredag er der blandt andet kvartalsnyt fra Foot Locker og Deere.

Den gode stemning understøttes blandt andet af den kinesiske centralbank, der har sænket den ledende rente på et af sine lån til fordel for aktiemarkederne i Asien, Europa og nu USA.

- Opturen kan delvist afspejle størrelsesordenen på de fald, vi har set de seneste par dage, mens også rentesænkningen i Kina kan give de globale markeder et løft, skriver Craig Erlam, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, i en kommentar.

FOOT LOCKER SER ØGET SALG I 2022

Skoforhandleren Foot Locker, der blandt andet sælger sneakers fra flere af de store skoproducenter som Adidas, Puma og Nike, har i sit regnskab for første kvartal opjusteret forventningerne til årets resultater efter et bedre end ventet skosalg.

I fremtiden bliver det dog i mindre grad sko fra Nike, der langes over skranken i Foot Lockers butikker. Skoproducenten har nemlig meddelt, at den i højere grad vil satse på egne salgskanaler. I stedet vil Foot Locker tredoble salget af blandt andet Adidas-sko, fremgår det.

Tidligere har Nike ellers stået for den største del af salget. I år ventes salget at udgøre omkring 60 pct. af det samlede salg fra 70 pct. sidste år og 75 pct. forrige år.

Foot Locker ser i 2022 en justeret indtjening per aktie i den høje ende af spændet 4,25-460, dollar mod ventet 4,41 dollar.

Salget ses ligeledes i den øvre ende af forventningsspændet, der lyder på 4-6 pct.

Foot Locker-aktien brager op med 8,5 pct. til 32,87 dollar.

DEERE NED TRODS OPJUSTERING

Landbrugsmaskinegiganten Deere leverede før børsåbning et bedre end ventet regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22.

I den forbindelse opjusterede selskabet sin forventninger til indtjeningen, der nu lyder på et overskud efter skat på 7,0-7,4 mia. dollar fra før 6,7-7,1 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet 6,99 mia. dollar.

Ikke desto mindre var der ifølge Bloomberg News tale om skuffende læsning for investorerne, da efterspørgslen på landbrugsudstyr svækkes af de stigende priser.

Deere øgede i andet kvartal sin omsætning med 10,9 pct. til 13,37 mia. dollar, hvilket ifølge estimater indsamlet af Factset var over analytikernes forventning på 13,20 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie landede på 6,81 dollar fra 5,68 dollar i samme periode året forinden og ligeledes over forventning på 6,71 dollar.

Aktien åbner 6,5 pct. lavere i 341 dollar.

KLØ TIL ROSS

Den amerikanske discountvarekæde Ross Stores har fredag fået skåret en femtedel af kursen, efter at selskabet torsdag efter børslukning kom med regnskab for andet kvartal.

Både omsætning og resultat per aktie var under analytikernes forventninger. Det skuffende kvartal fik Ross til at sænke sine forventninger til regnskabsåret 2022/23.

Detailkæden venter nu en indtjening per aktie på 4,34-4,58 dollar, mens analytikerne havde ventet et overskud per aktie på 1,32 dollar. Samtidig ventes det sammenlignelige salg at falde 2-4 pct. fra den tidligere forventning om en vækst på 0-3 pct.

Dermed følger Ross tendensen hos andre detailkollegaer som Target og Walmart, der ligeledes har nedjusteret med grumme kursfald til følge.

Aktien åbner 20,3 pct. lavere i 73,88 dollar.

Medicinalkoncernen Pfizer har modtaget en ordre fra Schweiz på 12.000 pakker af sin coronapille Paxlovid.

Pillen bruges for at undgå svære sygdomsforløb hos særligt udsatte og har ifølge analysehuset Airfinity kurs mod at blive det hurtigst sælgende lægemiddel nogensinde. I år ventes et salg på 24 mia. dollar og en pilleproduktion til 120 mio. patienter.

Aktien stiger 2,2 pct. til 51,77 dollar kort efter åbning.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯