USA/åbning: Fortsat vægelsindet udvikling efter ventet fald i inflation

Udgivet den 30-11-2023  |  kl. 15:53  |  

Eftermiddagens amerikanske nøgletal viste fortsat aftagende inflation - helt som ventet, og i aktiemarkedet er reaktionen fra handelsstart vaklende.

Det brede S&P 500 indeks taber i den indledende handel 0,1 pct., det teknologidominerede og rentefølsomme Nasdaq-indeks mister 0,3 pct., mens de tunge aktiers Dow Jones-indeks vinder 0,6 pct.

Udviklingen ligger på linje med en lidt vægelsindet onsdag med marginale udsving i både positiv og negativ retning. Frem mod åbningen var indeksene ifølge nyhedsbureauet Reuters sporet i retning mod deres bedste november siden 2020, og for S&P 500-indekset og for Nasdaq-indeks er kursen sat mod den bedste aktiemåned siden juli sidste år.

- Tegn på aftagende prispres, dueagtig vending i udtalelser fra nogle topfolk i centralbanken og stærke kvartalsoverskud har sat gang i aktierne i de seneste par uger, noterer Reuters.

AFTAGENDE INFLATION I OKTOBER

Den amerikanske centralbanks foretrukne måling af prisstigningerne, PCE-kerneprisdeflatoren, opgjort for oktober viste torsdag eftermiddag helt som ventet af økonomerne, at inflationen er kølnet til 3,5 pct. fra 3,7 pct. i september. For den samlede prisudvikling rapporteres en afdæmpning til 3,0 pct. fra 3,4 pct.

Samtidig kom der tal for nytilmeldte ledige amerikanere i sidste uge, som viste en tilgang på 218.00 nye ledige mod 211.000 nye ledige ugen før.

FREMGANG TIL SOCIALE MEDIER OG SOFTWARE

På selskabsniveau noteres interesse for de sociale medier Pinterest og Snap, efter at børshuset Jefferies har opgraderet anbefalingen af de to aktier til "køb". Printerest stiger 3,3 pct. i de første handler, mens Snap løftes 8,6 pct.

Større er stigningen til it-selskabet Snowflake, som har lagt positivt overraskende forventninger til fjerde kvartal frem. Snowflakes forventninger til omsætningen inden for cloud data overstiger estimaterne i Wall Street, og aktien stiger 9,7 pct. kort efter handelsstart.

Softwareselskabet Salesforce ligger 9,0 pct. højere i de første handler, efter en opjustering af indtjeningsforventningerne og offentliggørelse af et resultat for tredje kvartal overraskede markedet positivt. Dermed bidrager aktien til det samlede løft af Dow Jones-indekset.

Bilproducenten Ford er kommet med nye forventninger til hele året, der er lavere end tidligere, efter at Ford har underskrevet en kontrakt om højere lønninger med fagforeningen United Auto Workers (UAW).

Ford anslår, at lønomkostningerne vil stige med 8,8 mia. dollar i løbet af den nye kontrakts varighed på fire år og otte måneder. Ifølge bilproducenten svarer det til, at hver bil bliver omkring 900 dollar dyrere at producere.

Bilaktien falder 1,3 pct. i de første handler.

ABBVIE PÅ INDKØB

Den amerikanske medicinalkoncern Abbvie har aftalt at købe Immunogen for cirka 10,1 mia. dollar for at få adgang til det kommercielle marked for behandling af kræft i æggestokkene.

Abbvie betaler 31,26 dollar per aktie for Immunogen, hvilket er 94,7 pct. højere end onsdagens lukkekurs i 16,06 dollar.

Herhjemme kendes Abbvie blandt andet for samarbejdet med Genmab om kræftmidlet Epcoritamab, der i USA er godkendt til behandling af storcellet B-celle lymfom under markedsføringsnavnet Epkinly.

Abbvie-aktien balancerer på status quo, mens Immunogen brager op med 80,4 pct. til 28,97 dollar.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:51 Europa/lukning: Rekorden holdt trods massiv nedtur til Ambu
17:29 Ambu taber knap 6 milliarder i børsværdi efter bekymring om vækstudsigterne
17:18 Pandora-aktien lukker ugen rekordhøjt efter 12 dages optur
17:08 Fredagens aktier: Ambu blev rundbarberet og lagde låg på C25
17:02 Fredagens obligationer: Lovende inflationstal fik opmærksomhed i stille marked
16:53 Baltic Dry-indekset falder 0,7 pct. fredag
16:49 Baltic Dry-indekset stiger 4,1 pct. torsdag
16:10 USA: Michigan-indekset steg lidt mindre end ventet i endelig opgørelse
15:44 USA/åbning: Teknologiaktier går til vejrs - rygter løfter Intel
15:02 Parkens FCK får spansk og tyrkisk modstand i Conference League
14:45 Freetrailers vækststrategi giver pote i rekordregnskab - aktien suser i vejret
14:37 Den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål overrasker positivt
14:11 USA/tendens: Plusser på vej med fokus på Dell, Intel og kerneinflation
14:03 Ambu taber over 5 milliarder i børsværdi efter bekymring om vækstudsigterne
13:04 Europa/aktier: Vigtigt indeks sætter rekord trods heftig nedtur til Ambu
12:49 Mærsk-skib i kollision i Australien: To personer er kommet til skade
12:21 Føroya Banki opdaterer de finansielle målsætninger i ny 2026-strategi
12:09 Obligationer/middag: Afdæmpede inflationstal fra eurozonen holder trykket på renterne
12:05 Aktier/middag: Ambus kurslussing tager til i styrke efter vækstbekymringer
11:30 Forbrugerne i eurozonen genvinder købekraft efter laveste inflation i tre år påpeger chefanalytiker