USA/åbning: Pandora-rival brager op i neutralt marked

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 15:45  |  

Tunge kursfald mandag er tirsdag blevet afløst af en noget mere rolig åbning på det amerikanske aktiemarked. Det gælder dog ikke Pandora-rivalen Signet, der tordner i vejret efter et stærkt regnskab.

På indeksniveau falder Nasdaq-indekset 0,1 pct. fra åbningen efter en dukkert på 1,9 pct. mandag. Dow Jones-indekset vinder derimod 0,1 pct. efter sit fald på 1,4 pct. mandag, og S&P 500-indekset ligger næsten uændret efter sit dyk på 1,8 pct.

Elefanten i glasbutikken mandag var en overraskende stærk erhvervstillidsmåling for servicesektoren. Målingen øger risikoen for, at renterne ender med at skulle løftes en ekstra tand senere næste år, og var derfor skidt nyt for aktiemarkedet.

Modsat er der godt nyt fra Kina, hvor myndighederne slækker på coronarestriktionerne. Det gælder blandt andet i Kinas hovedstad, Beijing, hvor myndighederne har droppet et krav om, at man skal vise en negativ coronatest for at komme ind i supermarkeder eller på kontorer.

APPLE INDIKERES HØJERE

Blandt de store navne falder Apple en smule med 0,2 pct., efter at Financial Times har meldt om faldende omsætning hos Apples største underleverandør, Foxconn.

Foxconn omsatte for 18 mia. dollar i november - et fald på cirka 29 pct. fra oktober og 11 pct. lavere end omsætningen i november 2021.

Det er første gang i 12 år, at virksomhedens omsætning er højere i oktober end i november, hvor fabrikkerne plejer at producere meget på grund af julen.

Et covid-19 smitteudbrud på Foxconns største fabrik har imidlertid ført til uger med afbrydelse og oprør blandt medarbejderne.

PANDORA-RIVAL TIL VEJRS

Den amerikanske smykkekæde Signet Jewelers tordner i vejret med over 15 pct. oven på et stærkt regnskab. Selskabet, der konkurrerer med blandt andet danske Pandora, leverede over forventning i sit tredje kvartal 2022/23.

Og for fjerde kvartal ser prognosen også lovende ud, ligesom forventningerne til hele regnskabsårets driftsresultat skrues op.

JPMORGAN LØFTES AF RYGKLAP FRA MORGAN STANLEY

Der er også rygvind til storbanken JPMorgan, der løftes med 2,6 pct. fra åbningen, efter at Morgan Stanley har løftet sin anbefaling af JPMorgan med to trin til overvægt fra undervægt.

Ganske bemærkelsesværdigt har ingen børshuse nu en negativ anbefaling af JPMorgan ifølge Bloomberg News, der har indsamlet anbefalinger fra 29 børshuse.

Selv falder Morgan Stanley med 0,3 pct. fra åbningen.

Fra analytikerne er der tirsdag også kommet en positiv anbefaling af General Electric fra børshuset Oppenheimer. General Electric, der stiger 2 pct., er blevet løftet til "outperform" fra den neutrale anbefaling "perform".

OPJUSTERING LØFTER LILLE SOFTWAREHUS

Blandt de mindre selskaber stiger softwarehuset Gitlab 11 pct. efter en opjustering af salgsforventningerne.

Gitlab venter nu en omsætning i 2022/23 på 420,5-421,5 mio. dollar mod tidligere estimeret 411-414 mio. dollar.

Risikoen forbundet med udvikling af nye lægemidler kommer tydeligt til skue hos MEI Pharma. Biotekselskabet falder over 32 pct., efter at udviklingen af lægemiddelkandidaten Zandelisimab er blevet indstillet uden for Japan.

MEI Pharma vil nu skære omkostninger og planlægger at sige farvel til 30 pct. af medarbejderne.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯