USA/åbning: Små indeksplusser - medvind til husbygger på ordreindtag

Udgivet den 13-01-2021  |  kl. 15:43  |  

Det peger forsigtigt op for de amerikanske aktiemarkeder forud for onsdagens afstemning om en rigsretssag mod præsident Donald Trump i hans sidste uge i Det Hvide Hus.

- Markedet vil være uroligt i en tid endnu, men i det store og hele er vi forsigtige optimister, siger Altaf Kassam, investeringschef i State Global Advisors, til Bloomberg News, og fortsætter:

- Størrelsen af coronastøtte vil beskytte risikable investeringer, og der er stadig mange penge på sidelinjen.

En time inden de amerikanske aktiemarkeder åbnede for handel, viste inflationstal for december, at de steg en anelse, hvilket afspejler en svag efterspørgsel for varer og services.

Næste fikspunkt for investorerne er Beige Book fra Federal Reserve, der bliver offentliggjort onsdag aften klokken 20 dansk tid. Beige Book er en udgivelse om den amerikanske økonomi baseret på indberetninger fra centralbankens afdelinger.

Onsdag ligger det brede S&P 500-indeks, Dow Jones og Nasdaq alle 0,1 pct. højere i den indledende handel.

S&P 500 steg marginalt tirsdag, Dow Jones vandt 0,2 pct., og Nasdaq gik frem med 0,3 pct.

MEDVIND TIL HUSBYGGER

Husbyggeren KB Home kom med regnskab tirsdag, efter markedet var lukket. Og det var bedre end ventet. I de tre måneder frem til november, blev der sat underskrifter på 42 pct. flere husbyggerier til samlet 3927 mod ventede 3401, skriver Bloomberg News.

I de første seks uger af 2020/21 er ordrene steget med 42 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Det kvitterer investorerne for ved at sende aktien op med 7,8 pct.

I den mere kuriøse ende stiger elbilproducenten Canoo 16,8 pct., efter det er kommet frem, at Apple har holdt møder med selskabet i første halvdel af 2020.

Mediet The Verge kan fortælle, at de to selskaber diskuterede en række emner - blandt andet investering og opkøb - men snakken faldt til jorden, fortæller tre kilder.

Apple stiger 0,3 pct.

General Motor har også nyt om elektrificerede køretøjer - her er der tale om en lancering af en el-lastbil. Aktien stiger 3,8 pct.

J&J FORSINKET

Medicinalselskabet Johnson & Johnson står angiveligt over for uventede forsinkelser i produktionen af selskabets vaccine mod covid-19 og vil muligvis ikke være i stand til at levere det lovede antal doser til den amerikanske regering til foråret.

Det skriver New York Times onsdag på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge mediet har de amerikanske myndigheder fået at vide, at Johnson & Johnson kan blive op til to måneder forsinket i forhold til den oprindelige produktionsplan og ikke kan nå at indhente produktionen før til april.

Her skulle selskabet have leveret flere end 60 millioner doser til USA, og Danmark har sikret sig doser til at færdigvaccinere 5,6 millioner personer.

Fase 3-forsøg blev indledt i september med omkring 60.000 testpersoner.

J&J falder marginalt i den indledende handel onsdag.

GENREJSNING TIL TWITTER

Tirsdag satte kommunikationsservice sig med 1,5 pct. Her faldt Alphabet med 1,1 pct., mens Facebook faldt 2,2 pct., og Twitter tabte 2,4 pct. De sociale medier er under pres efter sidste uges uroligheder på Capitol Hill i Washington, da blandt andet Twitter permanent har suspenderet præsident Donald Trumps konto, hvilket har medført kritik. På Twitter havde Trump næsten 89 mio. følgere.

Onsdag falder Alphabet og Facebook henholdsvis 0,1 og 0,3 pct., mens Twitter stiger 1,7 pct.

I samme sektor faldt Netflix med 1,0 pct. tirsdag, på trods af at streamingkæmpen annoncerede sit program for 2021 med blandt andet 70 originale film.

Onsdag stiger streamingaktien med 0,2 pct.

Uden for det brede indeks steg Uber, verdens største samkørselstjeneste, med 7,2 pct. tirsdag, efter at storaktionæren, japanske Softbank, solgte aktier for 2,0 mia. dollar.

Aktien sendes ned med 1,4 pct. i de første handler onsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder