USA/åbning: Teknologi fører an i positiv start - Nvidia i rekord

Udgivet den 20-06-2024  |  kl. 15:44  |  

Rekordjagten er genoptaget på aktiebørserne i USA fra åbningen torsdag.

Efter helligdagen onsdag grundet Juneteenth har det brede S&P 500-indeks lagt ud torsdag med en stigning på 0,2 pct. til 5487,03.

Tirsdag før lukkedagen endte indekset i rekordhøje 5473,23.

Også Nasdaq-indekset satte rekord tirsdag - og torsdag fra start stiger det yderligere 0,2 pct. til 17.885,46.

Dow Jones-indekset ligger 0,04 pct. højere i 38.851,37.

De AI-relaterede aktier fortsætter med at være i fokus. Det gælder ikke mindst Nvidia, som tirsdag for første gang nogensinde blev verdens største selskab målt på markedsværdi.

Torsdag har Nvidia-aktien lagt ud med en stigning på 2,4 pct. til 138,80 dollar.

- Endnu en gang er det Nvidia, der skiller sig ud ... som sædvanlig er der bekymring for det amerikanske markeds manglende bredde med så meget af den samlede præstation koncentreret i aktiekursen for nogle få virksomheder, siger David Morrison, senior markedsanalytiker hos Trade Nation, til Reutres.

I chipsegmentet stiger også Advanced Micro Devices med 2,5 pct., mens Micron Technology dog falder 2,1 pct. fra tirsdagens kursrekord.

Dell Technologies og Super Micro Computer er kommet flyvende ud af starthullerne torsdag med stigninger på henholdsvis 6,5 og 8,1 pct., efter at Elon Musk på den sociale medieplatform X sagde, at virksomhederne vil levere serverudstyr til den supercomputer, som hans startup xAI er ved at bygge.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯