USA: Efter vendt rentekurve - Trump skælder igen ud på Fed

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 22:51  |  

Den amerikanske præsident, Donald Trump, skælder onsdag på Twitter atter en gang ud på landets centralbank, Federal Reserve, og dens formand, efter at rentekurven i USA tidligere gik i minus og signalerede recession forude for USA.

- Kina er ikke vort problem, selv om Hongkong ikke hjælper. Vores problem er med Fed. Løftede for meget & for hurtigt. Nu for langsom til at sænke, tweetede Trump onsdag og pegede på, at handelskrigen, som USA "vinder big time", og dens toldsatser ikke har øget priserne i USA, men at de i nogle tilfælde faktisk er faldet.

- Spreadet er alt for højt, mens andre lande siger TAK til rådløse Jay Powell og Federal Reserve. Tyskland, og mange andre, spiller spillet!, tweetede Trump onsdag.

Jay, eller Jerome, Powell er formand for USA's centralbank, og han blev faktisk udpeget af Donald Trump til at afløse Janet Yellen i februar sidste år.

Natten til onsdag, amerikansk tid, blev forskellen på renten mellem den toårige amerikanske statsobligation og den tiårige sendt ned under minus for første gang siden finanskrisen.

Historisk har den hændelse signaleret en recession i den amerikanske økonomi.

At den lange rente falder under den korte er da heller ikke et sundhedstegn for økonomien. Renten afspejler inflationsforventningerne og således udsigterne for den økonomiske aktivitet, og en omvendt rentekurve fortæller derfor om udsigt til lavere økonomisk aktivitet på længere sigt end på kort.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, var tidligere igen i plus, men ligger atter marginalt i minus men var på et tidspunkt i minus med næsten 2 punkter.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

Det er de lange renter, som i perioden er faldet dybere end de korte. Det skyldes forventningerne om, at USA' s centralbank ikke vil sænke sin rente tilstrækkeligt og hurtigt nok.

Fed sænkede for to uger siden sin rente for første gang siden finanskrisen til intervallet mellem 2,00 og 2,25 pct. Markedet, målt på handel med fed funds futures, venter desuden rentesænkninger til september, oktober og november - på 25 basispoint hver. Men altså ikke endnu, og det holder den kortere toårige rente, som er mere følsom over for centralbankrenten, oppe.

Den toårige rente ligger onsdag i USA i godt 1,58 pct., mens den tiårige renter er i cirka samme niveau - men altså lidt under.

ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder