USA/aktier: Ugestart med små minusser efter skuffende bankregnskab

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 22:08  |  

De amerikanske aktier indledte mandag ugen med små minusser efter fremgangen i sidste uge. Positive toner fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina i weekenden kunne ikke overskygge et skuffende første kvartal for storbanken Goldman Sachs.

Både det brede S&P 500-indeks, Dow Jones-indeksets 30 aktier og teknologitunge Nasdaq faldt beskedne 0,1 pct.

Fredag steg aktierne i USA med 0,7 pct., hvilket sikrede et på 0,5 pct. sidste uge.

GOLDMANS TOPLINJE SKUFFEDE

Regnskabssæsonen er begyndt at tage fart. Fredag kom positive regnskaber fra storbankerne JPMorgan Chase og Wells Fargo, hvilket var med til at sikre plusser, men mandag var det en anden storbank Goldman Sachs, som omvendt skuffede og lagde låg på stemningen.

Goldman Sachs var bedre end ventet på bundlinjen, men mandagens investorer bed mere mærke i, at de samlede indtægter på 8,81 mia. dollar skuffede i forhold til de ventede 8,97 mia. dollar, og at handelsindtægterne i første kvartal dykkede. Aktien i Goldman faldt med 3,8 pct.

Også Citigroup kom mandag med sine tal for første kvartal. De var stort set som ventet, men bankaktien faldt marginalt.

SKRØBELIG OPTUR

Investorerne havde også fokus på handelskrigen. I weekenden lod USA's finansminister, Steven Mnuchin, forstå, at forhandlingerne med Kina nu er gået ind i den afsluttende fase, og mandag gav EU-landende grønt lys for, at EU-Kommissionen kan indlede en forhandling med USA.

Investorerne havde også fokus på bedrede nøgletal fra Kina i fredags, men den amerikanske regnskabssæson svingede dog taktstokken over alt det andet.

- Man kan sige, at vi har haft et stort comeback siden slutningen af sidste år. På den anden side har investorerne ikke fyldt porteføljerne op. Det fortæller mig, at det er noget skrøbeligt, sagde Edmund Shing, chef for handel med derivater i BNP Paribas, til Bloomberg News.

Siden årets start er de amerikanske aktier steget med knap 16 pct.

Blandt sektorerne i S&P 500 var der en overvægt af røde tal. I toppen steg dagligvarer dog med 0,7 pct., mens sundhed og forsyning vandt henholdsvis 0,4 og 0,2 pct.

I bunden mistede finanssektoren 0,6 pct., og energiaktierne faldt næsten det samme. Også industri mistede 0,5 pct. Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, faldt en smule.

Blandt de store aktienavne steg Amazon med 0,1 pct., Apple gik op med 0,2 pct., og Microsoft vandt tilbage med 0,1 pct.

JPMorgan vekslede derimod fredagens regnskabsbelønning på 4,7 pct. til et minus på 1,4 pct. mandag, og Bank of America mistede det samme.

PRES PÅ SYGEKASSER LETTEDE

Vinderne blandt det store navne talte blandt andet Unitedhealth og CVS, som steg henholdsvis 3,1 og 2,7 pct. Ifølge Bloomberg News var der medvind til sygekasserne op til regnskaberne, efter kritisk politisk fokus den senere tid har sendt sektoren ned med 18 pct. siden årsskiftet. CVS var fjerdemest stigende i S&P 500.

I bunden af indekset lå dog Alliance Data Systems, der faldt med 9,3 pct. Koncernen annoncerede mandag frasalget af sin marketingenhed, Epsilon, for 4,4 mia. dollar. Prisen er en skuffelse i markedet, da kilder i sidste uge, ifølge Bloomberg News, anslog, at Epsilon-salget ville hente 5,0 mia. dollar hjem.

Legetøjsproducenten Mattel gik mandag også tilbage med 3,0 pct. Det skyldtes, at selskabets har trukket 4,7 mio. barnestole produceret af Fischer-Price tilbage, da modellen er blevet sat i forbindelse med dødsfald blandt spædbørn.

NETFLIX STADIG TRYKKET

Investorerne havde også et øje på Walt Disney, der fredag præsenterede sin kommende streamingtjeneste, Disney+. Den vil være markant billigere end konkurrenten fra Netflix, som netop har hævet sine priser op, og samtidig vurderes den til at appellere stærkt til børnefamilier. Det sendte fredag Disneys aktie op med 11,5 pct., mens den mandag vandt 1,5 pct.

Netflix kunne dog nøjes med et fald på 0,7 pct., efter at nyheden fredag kostede 4,5 pct. på kursen.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
14:27:01

 
6,70%
 
14:27:01

 
1,87%
 
14:27:01

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,30%
 
14:27:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder