USA/lukning: Børserne lukket på Presidents' Day - futures i minus

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 06:32  |  

De finansielle markeder i USA var lukket mandag på grund af den amerikanske mærkedag Presidents' Day.

Dermed kunne de amerikanske aktiehandlere holde en pause efter en travl regnskabsperiode, som også begynder at lakke mod enden.

Trods de lukkede markeder var der gang i handlen på futures-markedet i USA. Ved normal amerikanske børslukketid lå futures for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, med stigninger på mellem 0,2-0,4 pct. Men tirsdag morgen er udviklingen vendt, og futures for de tre indeks handles med minusser på 0,3-0,6 pct.

Den negative stemning bredte sig, efter at Apple mandag aften nedjusterede sine forventninger til omsætningen i det igangværende martskvartal.

Koncernen venter ikke længere at kunne nå det salgsmål, som blev lagt frem i forbindelse med regnskabet for julekvartalet, fordi virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

Det fremgår af en meddelelse fra Apple, som oplyser, at salgsmålet for selskabets andet kvartal - på 63 til 67 mia. dollar - var sat på baggrund af den viden om det lange kinesiske nytår, man dengang havde, og altså før virusudbruddet reelle omfang kom frem.

Fredag lå de amerikanske aktier lå det meste af dagen i minus, men ud mod slutningen af handelsdagen vendte stemningen, og aktierne kravlede i plus - og endda i rekord.

Det brede S&P 500-indeks steg med knap 0,2 pct. fredag, hvor teknologitunge Nasdaq også vandt 0,2 pct.

Dermed lykkedes det dem begge lige akkurat at kravle op til nye rekordniveauer i henholdsvis 3380,16 og 9731,18 indekspoint. Dow Jones faldt dog med 0,1 pct.

I løbet af sidste uge blev det til et samlet plus på 1,6 pct. for det brede S&P 500-indeks. I samme periode vandt Nasdaq-indekset 2,2 pct., og Dow Jones gik op med 1,0 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder