USA/lukning: Beskedent kursfald - trukket ned af Nvidia, Amazon og Apple

Udgivet den 05-09-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier var flere gange onsdag både i minus og i plus, men endte handelen med et beskedent kursfald.

Torsdag morgen ser det fortsat lidt uldent ud. Futures indikerer kursfald i de tre store aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når handlen åbner i New York torsdag eftermiddag.

Udviklingen blev tegnet af et mindre comeback til nogle af tirsdagens store tabere, da markedet faldt 2,1 pct., herunder flere af chipaktierne. Det gjaldt dog ikke de helt store navne, Apple, Amazon og Nvidia, og derfor endte det samlede billede med et minus.

Onsdag var der igen rentefald på menuen, da en opgørelse over ledige stillinger i den amerikanske økonomi i juli viste et uventet fald, og det understreger den senere tids indikationer på, at arbejdsmarkedet i USA svækkes.

Det baner vejen for flere rentesænkninger i USA, og markedet indregner nu godt fire af hver 0,25 pct.point inden januar. Med kun tre rentemøder tilbage i år ville det kræve mindst en dobbelt nedsættelse.

Det brede S&P 500-indeks faldt onsdag med 0,2 pct., men det var også tidligere både i plus og i minus med 0,4 pct. Nasdaq tabte også 0,3 pct., mens Dow Jones derimod steg 0,1 pct.

- Markederne er måske ikke så nervøse, som de var for en måned siden, men de søger stadig bekræftelse på, at økonomien ikke køler for meget af, siger Chris Larkin, investeringsdirektør hos E*trade, til Bloomberg News.

- Indtil nu har de ikke fået det i denne uge.

Måske kan sådan en bekræftelse komme fredag. Eller måske det modsatte. Der offentliggøres nemlig jobrapporten for august, hvor der ventes en stigning i antallet af nye jobs uden for landbruget og et fald i ledigheden.

Rapporten for juli viste i starten af august det modsatte billede og skabte frygt for en recession, og på en enkelt handelsdag, den 5. august, dykkede markedet 3,0 pct.

NVIDIA FALDT IGEN

I S&P 500 var det forsyning, der klarede sig bedst, løftet af den senere tids faldende renter, med et plus på 0,9 pct. Defensive dagligvarer steg også 0,5 pct.

Blandt vækstsektorerne var der omvendt et minus til it-aktierne på 0,4 pct. Det samme gjorde kommunikationsservice, mens cyklisk forbrug tabte 0,1 pct.

Værst gik det dog for energiaktierne, der på baggrund af de seneste ugers fald i olieprisen, mistede 1,4 pct., selv om Opec+ efter sigende nu genovervejer afviklingen af sine produktionsnedskæringer for at holde prisen oppe.

I hovedindekset trak Apple ned med et minus på 0,9 pct., mens Microsoft faldt 0,1 pct. Ligeledes inden for it mistede Nvidia 1,7 pct. og tyngede mest af alle i markedet.

Chipkæmpen smed i tirsdagens udsalg også 9,5 pct., men aktien lå allerede i tirsdagens eftermarked yderligere 2-3 pct. i minus efter en nyhed om, at det amerikanske justitsministerium nu optrapper en undersøgelse af, om selskabet har overtrådt konkurrencereglerne.

I chipsektoren var der imidlertid comeback til Advanced Micro Devices, der steg 2,9 pct., og til Broadcom, som vandt 0,9 pct.

FIK PRÆMIEN ONSDAG

I cyklisk forbrug vandt Tesla endnu mere frem med 4,2 pct. En opgørelse over produktionen af selskabets elbiler i Kina viste mandag, at der igen i august var fremgang. Det fik elilproducenten dog ikke nogen belønning for i tirsdagens udsalg, men onsdag blev der tilsyneladende afholdt præmieoverrækkelse.

I samme sektor tabte Amazon imidlertid 1,7 pct. I sundhed tabte Novo-konkurrenten Eli Lilly også 1,1 pct.

På nyhedsfronten var der onsdag fokus på lavpriskæden Dollar Tree, der smed hele 22,2 pct. efter et ganske skuffende andet kvartal og en nedjustering af både salgs- og indtjeningsprognosen for hele regnskabsåret 2024/25.

Der var også en hård medfart til Centene, der mistede 8,7 pct., fordi sygekassen nu forudser, at antallet af medlemmer i selskabets administration af den offentlige sygesikring Medicaid vil falde.

Den nyhed trak konkurrenten Molina med ned, da aktien også faldt 7,0 pct.

På nyhedsfronten erfarede Washington Post også, at præsident Joe Biden formelt vil blokere et salget af US Steel til Nippon Steel for 14,1 mia. dollar. Det sendte den amerikanske stålproducent i minus med 17,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

07:29 Valuta: Japanske yen nær årets stærkeste niveau
06:57 Obligationer/tendens: Blikket rettes mod onsdag og rentemødet i USA
06:49 Carnegie skruer op for NKT's kursmål og gentager "køb"
06:37 Genmab præsenterer lovende resultater med nytilkøbt lægemiddelhåb
06:35 Boeing er i risiko for at få sænket kreditvurdering til junkstatus
06:32 Asien: Uens trav i marked præget af fravær - fortsat spænding om centralbankmøde
06:32 USA/T-bond: Renterne faldt en spids i helt afdæmpet marked
06:32 USA/lukning: På weekend i grønt trods dyk til Adobe og Boeing
06:30 Kalender med link - mandag den 16. september
17:54 Europa/lukning: Danske aktier gav europæiske baghjul i positivt fredagsmarked
17:52 DSV blev sejrherre i jagten på DB Schenker: Lagde tæt på 33 mia. kr. til markedsværdien
17:38 Elon Musks X kan gå fri af EU's lov mod "big tech": Det sociale medie er for småt
17:03 Fredagens aktier: C25 i rekord efter dag med gigantopkøb for DSV og grønne aktier i front
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald gik i sig selv igen
16:10 Amerikansk tillidsindeks løftes i september af aftagende inflationsfrygt
15:41 USA/åbning: Lettere positiv aktiestart i New York trods fald i Boeing og Adobe
14:32 USA/tendens: Strejke rammer Boeing og prognose skæmmer Adobe i ventet rolig ugeafslutning
14:11 DSV bekræfter nedskæringer i Tyskland på 1600-1900 job ved integration af DB Schenker
13:47 DSV-topchef: Tidslinje for synergieffekter vil afhænge af fagforeningsaftale
13:12 Europa/middag: Danske aktier fører an i optur med rekord i C25