USA/lukning: Rekorder til Dow Jones og S&P 500 - Alphabet presset ned

Udgivet den 10-10-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier steg pænt onsdag, hvilket sendte det brede marked i årets 44. lukkerekord. Og der ser ud til et spinkelt plus torsdag, hvor futures for de ledende indeks stiger 0,1 pct.

Onsdagens udvikling kom, efter at aktierne mandag først faldt 1 pct., derefter steg 1 pct. tirsdag, og samlet set blot flyttede S&P 500 sølle 0,06 indekspoint.

I onsdagens handel så investorerne ellers frem mod torsdagens opgørelse over de amerikanske forbrugerprisers udvikling i september. Den ventes at vise en fortsat afdæmpning, men investorerne havde nok også i baghovedet, at fredagens jobrapport overraskede kraftigt til den høje side, hvilket har sendt markedsrenterne tilbage omkring eller over 4,00 pct., ligesom sandsynligheden i markedet for en dobbelt rentesænkning til november på få uger er gået fra 62 pct. til nul.

Onsdagens referat af Federal Reserves seneste rentemøde, da banken i september netop sænkede renten med 0,50 pct.point, viste da også, at der var en livlig debat, om lempelsen burde have været på det halve.

Det brede S&P 500-indeks steg onsdag 0,7 pct. til rekord i 5792,04 indekspoint, mens Dow Jones også vandt frem med 1,0 pct. til lukketop nummer 33 i år i 42.512 point. Nasdaq steg samtidig 0,6 pct.

- Onsdagens rentereferat var ganske ho-hum, hvilket faktisk kan være godt for aktieinvestorer, siger David Russell, chefstrateg hos Tradestation, til Bloomberg News.

Med "ho-hum" menes "uinteressant".

- De pengepolitiske beslutningstagere er enige om, at inflationen aftager, og de ser en potentiel svaghed i jobvæksten. Det holder rentesænkninger på bordet, hvis der er behov for det. Bundlinjen er, at Powell har markedets ryg på ved mod årets afslutning, siger han.

Jerome Powell er formand for den amerikanske centralbank.

OPSPLITNING AF GOOGLE

I S&P 500 var sundhedsaktierne med i toppen på baggrund af et plus på 1,0 pct., mens it-aktierne også vandt 1,0 pct. Cykliske sektorer som finans, industri samt råvarer og materialer steg desuden 0,6-0,9 pct.

Der var desuden et plus til cyklisk forbrug på 0,7 pct., mens kommunikationsservice derimod faldt 0,6 pct.

En af onsdagens store historier var bekræftelse af tidligere forlydender om, at de amerikanske myndigheder efter i sensommeren at have vundet en konkurrencesag mod Google, som blev dømt for at have opbygget et ulovligt monopol inden for søgninger på internettet, måske vil forlange selskabet splittet op med et muligt frasalg af webbrowseren Chrome og styresystemet Android.

Aktien i Googles ejer, Alphabet, tabte på den baggrund 1,5 pct. onsdag og trak mere end nogen anden aktie ned i hovedindekset og i kommunikationsservice, hvor Metas Platforms desuden mistede 0,4 pct.

DÆMPEDE FRYGTEN

Det var derimod de store it-navne, som trak markedet frem. Apple steg 1,7 pct., og Microsoft blev løftet 0,7 pct., ligesom Broadcom vandt 2,9 pct., mens Nvidia dog gik fra et plus til lille minus 0,2 pct.

For chip-kæmpens vedkommende havde investorerne øjnene ellers rettet mod peer-regnskabet fra Taiwan Semiconductor Manufactoring, der rapporterede om en vækst i salget på 39 pct., hvilket igen dæmpede frygten for, at AI-investeringerne skulle være ved at aftage.

I cyklisk forbrug steg Amazon onsdag 1,3 pct., mens Tesla dog faldt 1,4 pct. trods en melding om det største leveranceniveau nogensinde i Kina i tredje kvartal.

På nyhedsfronten var der også fokus på Boeing. Forhandlingerne om at indstille en strejke blandt medarbejderne er tilsyneladende brudt sammen, og tirsdag aften advarede S&P Global om, at flyproducentens kreditvurdering kan blive sat ned til "junk". Aktien faldt på den baggrund 3,4 pct.

Aktien i Pfizer steg derimod 3,5 pct. på forlydender om, at topchef Albert Bourla vil mødes med den aktivistiske investor Starboard Value, som tidligere på ugen meddelte, at den har købt aktier i medicinalkæmpen for 1 mia. dollar.

Onsdag var der også solid fremgang til krydstogtselskaberne. Norwegian Cruise Line førte an med et plus på 10,9 pct. og toppede i S&P 500, da Citi løftede sin anbefaling af aktien til "køb". Konkurrenterne Royal Caribbean Cruises og Carnival blev trukket med op og vandt 5,3 og 7,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯