USA/lukning: Renter tyngede aktier - Nvidia vendte rundt til endnu en rekord

Udgivet den 30-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske aktier gled onsdag tilbage, men svæver trods det stadig tæt på den seneste uges rekordniveauer.

Torsdag er der dog udsigt til yderligere kursfald. Futuremarkedet indikerer drop i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,5-0,8 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Udviklingen onsdag var præget af fald i sektorerne over en bred kam, men med særligt salgspres på energiaktierne trods nyt opkøb i sektoren, mens chipkæmpen Nvidia omvendt løftede mest, da den trods en negativ start steg til endnu en lukkerekord.

Renterne steg samtidig, ligesom tirsdag, da forbrugertilliden i USA overraskede positivt, og da auktioner over nye to-, fem- og syvårige statslån skuffede med svag efterspørgsel både tirsdag og onsdag.

Samtidig viste Beige Book, en periodisk udgivelse fra Federal Reserve med anekdotiske indtryk fra den amerikansk økonomi, at økonomien blot er vokset "beskedent" siden starten af april, og det samme gælder priserne, da forbrugerne nu modarbejder stigninger.

Det brede S&P 500-indeks tabte onsdag 0,7 pct. og ligger dermed 0,8 pct. fra sin seneste rekord fra for en uge siden i 5321,41 indekspoint. Nasdaq bakkede samtidig onsdag 0,6 pct. fra sin rekord sat tirsdag, mens Dow Jones mistede mest af de tre hovedindeks med et fald på 1,1 pct.

- Onsdagens aktiemarkedsaktivitet handler primært om, hvad der foregår i området for fastforrentede papirer, med renter der skubber højere op, siger Zachary Hill, chef for porteføljestyring hos Horizon Investments, til Reuters.

- Det er overensstemmende med, da dette er sket et par gange, at når renteforventningerne bliver genprissat, skaber det midlertidigt noget ubehag i aktiemarkedet.

ALLE I RØDT

I S&P 500 endte alle sektorerne onsdag i minus. Bedst gik det for it-aktierne, som kunne nøjes med et fald på 0,4 pct., da chipkæmpen Nvidia vendte fra minus til plus 0,8 pct. til endnu en lukkerekord i 1148,25 dollar, mens også Apple steg med 0,2 pct. Microsoft satte sig omvendt 0,3 pct., mens andre chipproducenter som Advanced Micro Devices, AMD, og Broadcom tabte 3,8 og 1,5 pct.

Trods de stigende renter var det de to andre vækstsektorer, cyklisk forbrug og kommunikationsservice, som fulgte lige efter med minusser på 0,6 pct. hver især.

I cyklisk forbrug faldt Amazon 0,1 pct., mens Tesla tabte 0,3 pct., og i kommunikationsservice var der plus til Netflix på 0,9 pct., men fald til Meta Platforms på 1,2 og 0,4 pct.

Onsdag gik det værst ud over energiaktierne, som mistede 1,8 pct. trods en blot beskeden tilbagegang til olieprisen, og selv om branchen fik endnu et storopkøb, da Conocophilips, som tabte 3,1 pct., med egne aktier vil betale 17 mia. dollar for Marathon Oil, hvis aktie vandt 8,4 pct.

OPJUSTERINGER I DETAIL

Der var også et minus til sundhed på 0,8 pct. trods et mindre plus på 0,5 pct. til Novo-konkurrenten Eli Lilly.

Her var den toneangivende historie den, at USA's største sygekasse, Unitedhealth, ser udfordringer med væksten i det offentlige sygesikringsprogram Medicaid, da delstaterne holder igen med at optage nye patienter. Aktien i Unitedhealth faldt derfor onsdag med 3,8 pct., mens Elevance health mistede 2,6 pct.

Der var også selskabsnyt onsdag. Her blev American Airlines sendt til bunds i hovedindekset med et minus på 13,5 pct., da luftfartskæmpen sænkede sin prognose for andet kvartal, og da topchef Robert Isom ifølge Bloomberg News erkendte, at ledelsen har fejlbedømt efterspørgslen.

Der var også regnskabsnyt onsdag. Her steg Dick's Sporting Goods uden for S&P 500 med 15,9 pct. på baggrund af en opjustering efter første kvartal, der også var en del bedre end ventet.

Tøjkæden Abercrombie & Fitch opjusterede også onsdag og steg med hele 24,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:53 Europa/aktier: Zealand og Carlsberg indtog top og bund i faldende Stoxx 600
17:17 Markedsoversigt: Zealand i rekord mens Carlsberg dykkede og renter faldt
17:03 Fredagens aktier: Vægttabshåb sendte Zealand i rekord i rødt marked anført af Carlsberg
17:02 Fredagens obligationer: Erhvervstillidstal satte dagsordenen på dag med rentefald
16:01 Amerikansk boligsalg tager mindre dyk
15:39 USA/åbning: Teknologi bag rød aktiestart - Nvidia trækker ned
15:16 Valuta: Euro svækket efter dyk i indkøbschefmålinger
15:15 Nyheder fra Carlsberg og Zealand flytter milliarder på børsen
14:37 USA/tendens: Små fald i vente fra start forud for indkøbschefmåling
14:17 Totalenergies og EnBW løb med projekter ved tysk havvindauktion - RWE trak sig
14:04 Total og EnBW løber med projekter ved tysk havvindauktion
13:06 Europa/aktier: Danske selskaber indtager top og bund i faldende Stoxx 600
12:59 Carlsberg ventes at komme tilbage med nyt bud på læskedrikkoncern vurderer finanshus
12:11 Carlsberg opkøbsplaner i Storbritannien vækker skepsis hos amerikansk storbank
12:10 Obligationer/middag: Forstærkede rentefald efter vigtige nøgletal
11:53 Aktier/middag: Zealand i rekord efter stærke data mens Carlsberg trækker ned
11:30 Carlsberg kan bringe kreditvurdering i fare med nye opkøbsplaner
11:00 Svitzer får sat kursmålet op med 14 pct. af Citi efter opjustering
10:35 Carlsberg aktie dykker 8 pct. efter afvist bud - analytikere peger på årsager
10:18 NKT køber portugisisk kabelproducent for 1,4 mia. kr.