USA/lukning: Solide plusser vendt til tunge minusser - NY

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier faldt tirsdag tungt tilbage, da især teknologiaktierne tyngede.

Onsdag morgen er der ikke meget nyt at hente for investorerne. Futures for de tre store amerikanske indeks indikerer marginale stigninger under 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere i dag.

Investorerne kunne tirsdag indledningsvist notere sig den gode nyhed, at Kina lempede på nogle af sine coronarestriktioner ved at halvere karantæneperioden for rejsende, som kommer til landet.

Det skabte først optimisme omkring væksten og sendte markedet i plus med så meget som 1,2 pct., men senere skuffede forbrugertilliden i USA for juni ved at falde mere end ventet, og investorerne benyttede det som en lejlighed til at handle aktierne ned.

Det brede S&P 500-indeks mistede på den baggrund 2,0 pct., mens Dow Jones bakkede 1,6 pct., og Nasdaq smed hele 3,0 pct.

- Det her marked kører ingen steder, før vækstaktierne er med, for de fylder så meget i USA. Når renter og energi kører op, skal markedet ingen steder, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank, og fortsætter:

- Vi får de her dage efter en god fredagslukning, hvor vi glemmer, at det bare er hop op i faldende trendkanaler. Det er bedre at vente. Vi skal forbi de her negative trends. Hvem vil give den gas i det her marked? Man outperformer allerhøjst et negativt marked, hvor man skal købe de dage, man har lyst til at sælge.

RENTELØFT IGEN TIL JULI

På nyhedsfronten var der opmærksomhed omkring målingen af den amerikanske forbrugertillid i juni, som faldt mere end ventet, og det var en udløsende faktor for den negative vending i markedet tirsdag.

- Markedet falder, fordi forbrugertillidstallene rammer stemningen, og fordi vækstaktierne falder. Tesla og Amazon ryger tilbage. Lige så snart vi er tilbage ved de negative temaer om inflation, højere renter og energipriserne, så kører markedet ned, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

John Williams, direktør for den vigtige New York-afdeling hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, bakkede tirsdag i øvrigt også op om sin formand, Jerome Powell, med en melding om, at banken i juli må vælge mellem et renteløft på 50 eller 75 basispoint. Så udsigten er fortsat til strammere pengepolitik i USA.

FORBRUGSAKTIER UNDER PRES

I S&P 500 var det energiaktierne, som klarede sig bedst med et plus på 2,7 pct., da olieprisen for tredje handelsdag i rap gik op. Dernæst fulgte den defensive forsyningssektor med et minus på 0,4 pct.

Finans indtog tredjepladsen med et fald på 0,9 pct., selv om flere af de helt store banknavne annoncerede forhøjede udbytter mandag aften.

I den anden ende faldt cyklisk forbrug mest, tynget af de svage tillidstal, med 4,0 pct., mens it-aktierne også mistede 3,0 pct. Kommunikationsservice dykkede desuden 2,9 pct.

Apple trak mest ned i markedet med et minus på 3,0 pct., mens it-kollegaen Microsoft mistede 3,2 pct., og chipkæmpen Nvida bakkede 5,3 pct.

I kommunikationsservice smed Alphabet 3,3 pct. og Meta Platforms 5,2 pct.

I cyklisk forbrug sås de svage tillidstal tydeligst, da Amazon tabte hele 5,1 pct., da Tesla faldt med 5,0 pct., og da byggemarkedskæden Home Depot satte sig 4,4 pct.

Nike faldt imidlertid også 7,0 pct., selv om koncernens regnskab for fjerde kvartal var bedre end ventet, men på grund af coronarestriktionerne i Kina, hvor Nikes salg i perioden faktisk dykkede med 19 pct., kom seskabet med afdæmpede forventninger til det nye regnskabsår.

BANKER LØFTER UDBYTTER

Efter at alle 34 banker i fredags bestod den amerikanske centralbanks stresstest, er der givet grønt lys for udbyttebetalinger i tredje kvartal.

Her står Citigroup samt JPMorgan og Chase ud ved at fastholde niveauet for deres kvartalsudlodninger, og derfor faldt Citigroup 1,3 pct., mens JPMorgan mistede 0,5 pct.

Wells Fargo og Bank of America, som derimod har valgt at forhøje deres udbytter, måtte imidlertid også se en positiv handelsstart fordufte, mens Morgan Stanley på samme baggrund steg 0,9 pct.

Der var også fokus på apotekerkæden Walgreens Boots Alliance, som faldt 2,9 pct. Koncernen oplyste tirsdag, at den opgiver at frasælge sin internationale apotekerkæde under navnet "Boots", da stigende renter har gjort finansieringen dyrere for bejlerne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯