USA/lukning: S&P-rekord 500 - handelshåb tændt igen fredag

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier sluttede torsdag blandet, da skuffende vækstudsigter fra Cisco dæmpede begejstringen, mens Walmarts opjustering ej heller blev belønnet.

Investorerne sad fortsat på kanten af sædet for at høre positivt nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, men de nyheder har hidtil ladet vente på sig.

Fredag morgen er der dog igen håb om en handelsaftale, efter at det Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sent torsdag sagde, at Washington var ved at være tæt på en handelsaftale med Kina.

Det sender de amerikanske aktiefuture op med 0,4 pct.

Torsdag lå det brede S&P 500 det meste af dagen i minus, men endte alligevel med endnu en rekord efter et plus på 0,1 pct. - årets 21. top. Dow Jones bakkede omvendt en lille smule fra onsdagens rekord, mens også Nasdaq faldt marginalt.

- Vi er et godt sted, men der er et overhæng fra handelsforhandlingerne, da alle med rette var optimistiske omkring en fase 1-aftale. Men vi mangler stadig at have den på plads, og det driver markedet, sagde Paul Brigandi, direktør i Direxion, til Bloomberg News.

- Det fylder stadig rigtig meget i markedet. Det er den største driver lige nu, mere end Fed eller snak om renterne.

Nyhederne på handelsfronten var ifølge Financial Times, at Kina ifølge unavngivne amerikanske kilder ikke vil give nok indrømmelser til at sikre sig tilbagerulning af told, som landet selv forlanger, ligesom The Wall Street Journal skrev, at USA's krav om store landbrugskøb står i vejen for enighed.

SVAGE TAL FRA KINA

Torsdagens nyheder bød desuden på skuffende nøgletal fra den kinesiske økonomi. Væksten i både detailsalget og produktionen faldt i oktober i forhold til september, ligesom investeringerne uden for landbruget så en vækst på 5,2 pct. - den laveste rate i 20 år.

I USA er væksten dog stadig solid, og nøgledataene holder sig fra at skuffe investorerne - senest torsdag med højere producentpriser end ventet.

- USA's økonomi klarer sig fortsat godt, og det ser ud til, at opbremsningen nærmer sig en afslutning, men den vokser omkring 2 pct., hvilket ikke er overdrevet stærkt. Ikke desto mindre er det bedre, end hvad vi ser andre steder i verden, sær i eurozonen, lød det fra Peter Cardillo, cheføkonom i Spartan Capital Securitites, til Reuters.

CISCO BAKKER I ANDET KVARTAL

Torsdagens helt store aktiehistorie i USA var verdens største netværksproducent, Cisco, som onsdag aften skuffede ved at udstikke en prognose om negativ vækst for det igangværende andet kvartal. Koncernen, som forsøger at øge sine indtægter fra software og services, har stadig størstedelen af sin forretning i salg af hardware, og her sparer kunderne.

Derfor regner Cisco med en negativ salgsvækst på 3 til 5 pct., mens analytikerne på Wall Street havde ventet et plus på 2,7 pct.

Den melding sendte aktien ned med 7,3 pct., og Cisco var den største grund til, at Nasdaq endte i minus.

Med til at trække ned var dog også et fald på 0,7 pct. til verdens mest værdifulde aktie, Apple, som så sent som onsdag atter lukkede i rekord. Selv om det brede marked er steget mere end 23 pct. i år, så har æblekoncernen i den grad banket den udvikling med et plus på næsten 67 pct.

Den anden it-jætte, Microsoft, gik derimod den anden vej og steg 0,5 pct., mens Googles ejer, Alphabet, vandt 1,0 pct.

INGEN BELØNNING TIL WALMART

"Beat and raise", kalder man det på Wall Street, når et selskab slår forventningerne til regnskabstallene og samtidig opjusterer. Og det levrede verdens største dagligvarekoncern Walmart torsdag. Alligevel faldt aktien 0,3 pct. Den underliggende vækst var en tand bedre end ventet, og bundlinjen over konsensus. Omsætning under forventningerne, svagt salg i Sam's Club og dyre investeringer var dog huller i osten.

DISNEY PUSTEDE UD

Onsdagens helt store højdespringer var Disney, som steg med 7,3 pct. på nyheden om, at koncernens nye streamingtjeneste fik 10 mio. kunder på sin første dag. Til sammenligning tog det HBO fire år at nå det niveau, og hos finanshuset UBS havde analytikerne da også kun regnet med 4 mio. kunder inden nytår til Disney+.

Torsdag kalibrerede investorerne dog lidt på kursen og sendte Disneys aktie ned med 1,1 pct., mens Netflix, som onsdag tabte 3,1 pct., vandt 2,3 pct. tilbage.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder