USA/middag: Aktier hopper op - men stadig udsigt til ugeminus

Udgivet den 16-08-2019  |  kl. 18:41  |  

De amerikanske aktier stiger solidt fredag, ført an af it-aktierne, efter en turbulent uge. Stemningen er præget af lettelse, da presset på renterne er taget af, og fordi der denne fredag ikke er dårlige nyheder, hverken fra handelskrigen eller økonomien, som skaber fornyet frygt.

Nasdaq stiger mest med et plus, kl. 12:30, på 1,6 pct. Det brede S&P 500-indeks vinder 1,4 pct., og Dow Jones går op med 1,1 pct.

For ugen er der dog stadig lagt op til et minus - for tredje uge i træk. S&P 500 ligger således stadig 1,1 pct. nede i forhold til sidste fredag. For Nasdaq er det ikke helt så slemt i minus 0,9 pct., mens Dow Jones har haft det hårdest med et fald på 1,7 pct.

- Vi har ikke set nogen store overskrifter om handelskrigen i dag, og det giver markedet nogen lettelse. Renternes bevægelsen opad letter også presset på aktiemarkederne, siger Peter Cardillo, cheføkonom hos Spartan Capital Securities, til Reuters.

Den tiårige rente stiger fredag i USA med 4 basispoint til 1,57 pct. Selv olieprisen tager en pause fra nedturen og stiger 0,4 pct.

- Det er et slags lettelsens rally og måske nogle tilbudsjægere, da en del aktier virkelig er blevet decimeret gennem de seneste kursfald.

FINANS I FRONT

Finansaktierne fører an i stigningerne i S&P 500 fredag med et plus på 1,9 pct., men sektoren er stadig i minus for ugen med 2,1 pct., da rentefaldene presser bankerne på kerneindtjeningen via rentemarginalen, forskellen på ind- og udlån.

It-aktierne, som udgør mere end en femtedel af S&P 500, følger lige efter med et plus på 1,8 pct. Sektoren er nu blot 0,4 pct. nede siden sidste fredag trods en turbulent uge. Industri stiger også 1,8 pct.

Alle sektorer er samtidig i plus denne fredag, og ligeledes med mere end 1 pct. for dagligvarers, cyklisk forbrugs, kommunikationsservices, sundheds og råvarer og materialers vedkommende.

APPLE TRÆKKER OP

Det store aktienavne ligger også i plus denne fredag. Apple trækker mest op i markedet med et plus på 2,1 pct., mens Microsoft følger lige efter med en fremgang på 1,7 pct. med Amazon lige efter med plus 1,3 pct.

Blandt bankerne er det JPMorgan og Bank of America, som trækker for med plusser på 2,4 og 2,8 pct. De to har stået forrest i kø til lussinger i denne uge, da de er særligt følsomme for rentefald på grund af høje indlånsniveauer.

GE er også i fokus. Aktien faldt 11,3 pct. torsdag, da whistlebloweren fra Bernie Madoff-sagen i The Wall Street Journal lagde en analyse frem, som konkluderer, at GE's regnskab overvurderer aktiverne med 38 mia. dollar. Fredag er der dog comeback, og aktien vinder 9,0 pct. - mest af alle i S&P 500.

STÆRKT CHIPREGNSKAB

Chipproducenten Nvidia, som blandt andet leverer stort til gaming servere og mining, det vil sige produktion af bicoins, går også frem med 6,1 pct. Det sker i kølvandet af regnskabet for andet kvartal, som var bedre end ventet, selvom guidance for tredje kvartal skuffede lidt.

En anden aktør i halvlederbranchen, Applied Materials, går den anden vej. Et godkendt regnskab belønnes ikke, da koncernens finansdirektør på en telekonference torsdag fortalte, at selskabet, der især gør sig inden for hukommelseschips, ikke ser en vending i efterspørgslen før 2020. Applied Materials falder 1,6 pct. og ligger næstnederst i indekset.

Verdens største producent af landbrugsmaskiner og traktorer, Deere, stiger fredag med 2,8 pct. - trods en nedjustering af vækstforventningerne. Investorerne bider dog, ifølge Bloomberg News, mærke i, at koncernen vil sænke sine omkostninger, og nedjusteringen var faktisk ventet at blive større.

Cisco, verdens største leverandør af routere og switches, stiger også 1,8 pct., efter at aktien torsdag mistede 8,6 pct., da prognosen for væksten i det igangværende første kvartal skuffede markedet.

Uden for S&P 500 hopper Super Micro Computer op med 16,3 pct., da foreløbige omsætnings tal på 825 til 835 mio. dollar topper koncernens egen forventning om et toplinje på 770 til 830 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder