USA/middag: Aktier løftes af ollieprisen - Twitter i bund

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 18:14  |  

Aktiemarkederne i USA er torsdag klædt i grønne farver med fremgang til alle tre toneangivende indeks. Aktierne løftes af en stigende oliepris på baggrund af angreb på olietankere ud for Oman.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:05, amerikansk østkysttid, med 0,3 pct., mens Dow Jones går tilsvarende frem. Nasdaq løftes samtidig med 0,6 pct.

OLIEPRIS OP EFTER ANGREB

Olieprisen stiger torsdag med 2,3 pct. i USA, efter at to tankskibe er blevet angrebet ud for Oman. Det skaber bekymring for den globale olieforsyning, hvorfor prisen går op. Og ofte er det sådan, at de amerikanske aktier har det godt, når olieprisen stiger.

- Der er en positiv korrelation mellem aktiemarkederne og olieprisen, hvilket er dagens katalysator, siger Scott Brown, cheføkonom i Raymond James, til Reuters.

De senete par dage er aktierne gået tilbage, men den underliggende stemning har siden starten af sidste uge været bedre, da investorerne er blevet mere faste i troen på, at USA's centralbank vil sænke renten. Det skyldes signaler om en mere åben holdning fra blandt andet Jerome Powell, formanden for Federal Reserve. Uden at det dog er sikkert. Og samtidig spøger handelskrigen også.

- Der er stadig en del usikkerhed om handelspolitikken, og om hvad Fed vil gøre. Det holder stadig en del folk på hælene på dette tidspunkt, tilføjer Scott Brown.

ENERGI FØRER AN

Energiaktierne fører an blandt sektorerne i S&P 500 torsdag med et plus på 1,2 pct. Gruppen er løftet af fremgang til oliegiganter som Exxon Mobil på 1,0 pct. og Chevron på 0,8 pct., mens Schlumberger stiger 3,2 pct.

Nummer to i rækken er kommunikationsservice, der vinder 1,1 pct., mens cyklisk forbrug stiger 1,0 pct. Den vigtige it-sektor går desuden op med 0,3 pct. I bunden er det dagligvarer og forsyningssektoren, der lukker leddet med fald på 0,2 pct. hver især.

Blandt de store aktier løfter Amazon med 1,0 pct., mens Apple går frem med 0,8 pct. Facebook, Alphabet, der er Googles moderselskab, og Disney trækker også inden for kommunikationsservice med plusser på 1,6 pct., 1,6 pct. og 2,9 pct.

LUFTART FLYVER HØJERE

I toppen af S&P 500 ligger American Airlines med et plus på 5,5 pct. - trods den stigende oliepris. Stigningen kommer på ryggen af en analyse fra investeringsbanken JPMorgan, som noterer sig stigende billetpriser i USA, skriver Bloomberg News.

American Airlines og Southwest Airines har blandt andet netop løftet deres priser efter en tilsvarende manøvre for bare fem uger siden. Southwest Airlines stiger også med 3,0 pct., United Continental Holdings vinder 3,6 pct., og delta går op med 2,3 pct.

Lige i hælene på American Airlines følger CF Industries, der producerer gødning. Aktien går frem med 4,2 pct., og onsdag var den også med i toppen med et plus på 2,5 pct. Investorerne har øje på CF Industries, da oversvømmelser i USA ventes at betyde øget efterspørgsel på gødning, og da selskabet oplever stigende priser, ifølge Bloomberg News.

SÆLG TWITTER NU

I bunden af S&P 500 ligger derimod det sociale medie Twitter. Aktien basker forgæves med vingerne og falder med 4,0 pct. til 36,01 dollar. Analysehuset Moffettnathanson har sænket sit kursmål for aktien til det laveste bud på Wall Street fra 28 til 25 dollar.

- Nu synes at være et særligt godt tidspunkt at sælge Twitter, skriver analytiker Michael Nathanson ifølge Bloomberg News og peger opbremsning i væksten og stigende omkostninger.

Der er også fokus på Tyson Foods, der er USA's største kødproducent. Selskabet har tidligere annonceret, at det planlægger at satse hårdt på kødfrie proteiner. Torsdag er det kommet frem, at Tyson forbereder sig på at rulle de første plantebaserede produkter ud på markedet. De plantebaserede alternativer til kød vil gå under navnet "Raised & Rooted", og forbrugerne vil blandt andet kunne finde et plantebaseret alternativ til kyllingenuggets. Tysons aktie stiger dog kun beskedne 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse