USA/middag: I minus efter fem dage med plusser

Udgivet den 11-01-2019  |  kl. 18:24  |  

De amerikanske aktier falder fredag, og dermed er der udsigt til, at der bliver sat punktum for rækken af plusdage, som torsdag nåede op på fem af slagsen.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12:15, amerikansk østkysttid, falder med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig mister det samme. Endelig går Nasdaq tilbage med 0,4 pct.

Fredagens negative stemning skyldes en faldende oliepris - med 1,5 pct. - og fortsat politisk uro og strid i USA, hvor store dele af regeringen er lukket på grund af budgetstriden.

FALD TIL DE STORE

Fredag er der kommet også en opgørelse over forbrugerpriserne i USA, og den viste den ventede opbremsning fra 2,2 pct. i november til 1,9 pct. i december.

- Tilbageholdenhed er formentlig den bedste tilgang, da markederne er usikre, den globale vækst sprutter, og den hjemlige aktivitet bliver blødere. Dataene fra i dag vil styrke forventningen, at Federal Reserve vil vente indtil mindst midten af året, før den igen hæver renten, siger James McCann, senior global økonom hos Aberdeen Standard Investments, til Bloomberg News.

Blandt sektorerne er der mest rødt at finde. I bunden trækker forsyningsaktierne, der ellers var med til at vende et minus til plus torsdag, ned med et fald på 0,8 pct. Derefter følger energisektoren, som mister 0,6 pct. Industri, som også havde en positiv torsdag, går tilbage med 0,4 pct., og den vigtige it-sektor daler med 0,3 pct.

For de store aktienavnes vedkommende er der heller ikke meget at juble over. Microsoft falder med 1,3 pct., mens Apple mister 0,8 pct., og Amazon glider tilbage med 0,5 pct.

Blandt Faang-aktierne er der også minusser til Googles moderselskab, Alphabet, på 1,5 pct., mens Facebook stiger 0,4 pct. Netflix løfter sig dog også med 4,4 pct.

Den positive udvikling for Netflix skyldes, at streamingtjenesten har været under investeringsselskabet Raymond James' lup, og finanshuset har fundet anledning til at løfte sin anbefaling af aktien til nu et "stærkt køb" mod tidligere "outperform", fremgår det af data fra Bloomberg News.

GM I TOP

En anden større aktør med plus foran fredagens kursudvikling er bilproducenten General Motors (GM). Aktien stiger efter en opdatering, som fortalte om bedre end ventet resultat i 2018 og forventninger til 2019.

General Motors venter nu en indtjening per aktie på mellem 6,50 og 7,00 dollar per aktie i 2019. Og det er mere end analytikernes forventning ifølge Bloomberg News. Inden bilkoncernens udmelding spåede de 5,92 dollar per aktie.

I samme omgang har General motors også hævet barren for 2018. Bilkoncernen venter nu, at indtjeningen i 2018 vil lande højere end det tidligere udmeldte spænd per aktie på 5,80 til 6,20 dollar.

En aktie i General Motors stiger med 8,0 pct. Det sender aktien i top i S&P 500-indekset.

PG&E SÆNKET TIL JUNK

Forsyningsselskabet PG&E er også i vælten fredag. Selskabet, der har fået negativt fokus siden efteråret, da udstyr fra selskabet måske har spillet en rolle i store skovbrande i Californien, ligesom de gjorde det sommeren før, falder 1,2 pct.

Moody's har torsdag aften dansk tid nedjusteret sin rating for selskabet med fire nøk - til junk.

Også kaffebarkæden Starbucks har været en tur igennem analytikernes excelark. Storbanken Goldman Sachs har sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra tidligere "køb". Aktien falder 1,9 pct. til 63,00 dollar.

I bunden af S&P 500 finder man fredag spiludvikleren Activision Blizzard, som straffes for at have solgt rettighederne til sit skydespil "Destiny", der omsætter for 400 mio. dollar om året, til samarbejdspartneren Bungie. Aktien falder med 10,0 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:53:01

 
6,42%
 
10:53:01

 
5,74%
 
10:53:01

 
2,73%
 
10:53:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder