USA/middag: Kursstigningerne falder sammen

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 18:35  |  

De amerikanske aktier indledte tirsdagen med kursstigninger, efter positivt nyt fra handelsfronten, men nye bekymringer tager entusiasmen ud af markedet.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, ligger kl. 12:25, amerikansk østkysttid, i plus med 0,1 pct. efter tidligere at have været oppe med cirka 1,4 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, falder med 0,3 pct. Teknologitunge Nasdaq vinder dog frem med 0,4 pct.

POSITIVT HANDELSNYT

Tirsdagen startede med flere positive nyheder fra handelsfronten. Kina skal ifølge Bloomberg News være på vej med en sænkning af tolden på biler og bildele fra USA fra 40 til 15 pct. Ifølge The Wall Street Journal har Kina også planer om at ændre på en politik, som skal styrke kinesiske virksomheder på området for kunstig intelligens, og som har været en torn i øjet på amerikanerne.

Og oveni det hele har USA's præsident Donald Trump tirsdag tweetet, at man har meget produktive samtaler med Kina i handelsspørgsmålet.

Men samme Donald Trump har ifølge Bloomberg News atter truet med at "lukke regeringen" i USA, altså ikke at acceptere et budget, hvis ikke der er penge i det til at bygge en mur ved grænsen til Mexico. Og den melding giver igen investorerne en undskyldning for at sælge ud og tage toppen af stigningerne.

FINANS OG ENERGI TRÆKKER NED

Blandt sektorerne er der plusser til 8 af 11 i S&P 500-indekset. I topen finder man dagligvarer med et plus på 0,6 pct., mens fast ejendom stiger med 0,5 pct. It-aktierne, som udgør 20 pct. af markedsværdien i S&P 500, vinder samtidig frem med 0,3 pct.

I bunden er det finans- og energiaktierne, man finder. De falder med henholdsvis 0,7 og 0,6 pct., mens industri daler med 0,5 pct.

Finansaktierne er fortsat presset af de faldende renter. Den tiårige rente er faldet fra 3,23 pct. i eftersommeren til nu omkring 2,85 pct. Lavere renter presser bankernes indtjening på rentemarginalen, forskellen på ind- og udlånsrenterne.

Blandt bankerne falder Wells Fargo med 1,7 pct., mens Goldman Sachs mister 1,1 pct. JPMorgan Chase mister 0,7 pct. og Bank of America daler med 0,7 pct.

For energiselskabernes vedkommende holdes de tilbage af olieprisens store fald gennem de seneste måneder. Sektoren er trukket af minusser til store navne som Exxon Mobil og Chevron begge på 0,7 pct.

Der er derimod lidt mere rift om de amerikanske bilaktier, hvor navne som Ford, General Motors og Tesla stiger med 0,4 pct., 2,4 pct. og 0,8 pct.

Blandt de store aktienavn er der tirsdag fremgang til Microsoft med et plus på 0,9 pct. og til Amazon på 0,1 pct. Apple falder derimod tilbage med 0,4 pct.

Facebook vinder samtidig 0,4 pct., mens Netflix går tilbage med 0,7 pct. Googles moderselskab, Alphabet, går samtidig fremad med 0,7 pct.

I toppen flyver Twitter med et plus på 4,2 pct. Aktien er den mest stigende i S&P 500 tirsdag.

CANNABIS OG COLA

Tirsdag er der også fokus på nyheden om, at Coca-Cola og Pepsi snart kan komme med helsedrikke, som indeholder cannabis, da de amerikanske politikere skal tage stilling til, om man vil gøre det lovligt, skriver Bloomberg News. Begge de to fødevaregiganter har tidligere udtrykt interesse for tanken. Coca-Colas aktie stiger med 0,1 pct., mens Pepsisco vinder 0,6 pct.

Endnu mere fart er der imidlertid på aktien i skokæden DSW, som forud for åbningen opjusterede forventningerne til hele året. Det skete i et regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen voksede 17,2 pct., og det sammenlignelige salg viste en vækst på 7,3 pct.

For hele året venter DSW nu en salgsvækst på 12 til 14 pct. mod en tidligere forventning om en fremgang på 6 til 9 pct. Aktien stiger 11,2 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:09:01

 
6,36%
 
11:09:01

 
5,45%
 
11:09:01

 
2,69%
 
11:09:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder