USA/PFA: Regnskaber har overrasket - men forventningerne var lave

Udgivet den 29-07-2019  |  kl. 16:07  |  

De amerikanske selskaber har leveret på et niveau over forventningerne i andet kvartal, men der er stadig tale om en ganske svag indtjeningsvækst hos virksomhederne.

Det står klart over halvvejs inde i S&P-regnskabssæsonen, vurderer Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg hos PFA.

På nuværende tidspunkt har to tredjedele af S&P 500-selskaberne leveret regnskab, og det har langt hen ad vejen været mere positiv læsning, end der på forhånd var ventet, hvor især techselskaberne og kommunikationsservices har drevet udviklingen.

Det skal dog sammenholdes med, at forventningerne på forhånd var sat lavt.

- Med de negative forventninger forud for sæsonstart var forventningerne presset i bund, og selv med de bedre resultater ligger indtjeningsvæksten således stadig i den lave ende og langt under de tocifrede vækstrater, vi kommer fra.

- Begejstringen har da også glimtet med sit fravær, når vi kigger på, hvordan aktiekurserne har udviklet sig efter annonceringen af regnskaberne, skriver Tine Choi Danielsen om regnskabssæsonen.

Langt hen ad vejen har investorernes fokus været rettet mod selskabernes forventninger.

- Den læsning er ikke specielt opmuntrende, idet nettoandelen af selskaber, der guider positivt, er faldet til det laveste niveau siden juli 2013. Udviklingen betyder ikke overraskende, at aktieanalytikere er i fuld gang med at nedjustere forventningerne til andet halvår, som nu er faldet med 1,3 pct. siden starten af juli.

- Ikke overraskende går denne udvikling hånd i hånd med, at stadig flere selskaber nævner Kina og handelskrig som negative faktorer, skriver chefstrategen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder