USA/T-bond: Droneangreb i Mellemøsten sænkede renterne

Udgivet den 16-09-2019  |  kl. 22:17  |  

Efter otte dage med rentestigninger på baggrund af tiltagende handelsoptimisme vendte billedet mandag efter weekendens droneangreb på olieinstallationer i Saudi-Arabien, da investorerne derfor søgte ly i de sikre amerikanske statsobligationer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 5 basispoint til 1,84 pct. Det var samtidig et enkelt point mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af mandagen vekslede den tiårige rente mellem 1,81 og 1,88 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med knap 5 basispunkter til 1,76 pct.

I weekenden angreb droner to olieinstallationer hos Saudi Aramco, verdens største olieselskab, hvilket midlertidigt har sat omkring halvdelen af den saudiarabiske produktion, eller tæt ved 6 pct. af den daglige globale produktion, ud af spillet. Det sendte mandag oliepriserne markant op - med 13,2 pct. i USA - mens aktierne som helhed kom under pres, da investorerne søgte i sikker havn.

- Det er en flugt mod kvalitet som et resultat af angrebene på de saudiarabiske oliefelter, som har øget usikkerheden yderligere for Federal Reserve og for den globale vækst, siger Ian Lyngen, chef for rentestrategi hos BMO Capital, til Reuters.

Med mandagens udvikling fladede rentekurven ud til knap 9 basispoint, men det var stadig den tiende dag i plus efter en periode på ni dage forinden med minus.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder