USA/T-bond: Endnu et rentefald fredag trods stigende producentpriser

Udgivet den 15-07-2024  |  kl. 06:22  |  

De amerikanske markedsrenter faldt igen fredag tilbage til trods for en opgørelse, som viste en større stigning i producentpriserne i juni end ventet.

Investorernes fokus var dog stadig på torsdagens forbrugerpriser for juni, som overraskende på månedsbasis var faldet i forhold til maj.

Desuden faldt forbrugertilliden i University of Michigans måling for juli, mens en mindre stigning var ventet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 4,19 pct. I løbet af fredagen blev den tiårige rente handlet i intervallet mellem 4,18 og 4,24 pct.

Mandag morgen handles den tiårige T-bond ikke på markedet i Tokyo, da markedet er lukket.

- På kort sigt bør vi få positive afkast for statsobligationer, fordi dataene er ved at bremse op ... naturligvis bør statsobligationer klare sig godt i det miljø, siger Zhiwei Ren, porteføljemanager hos Penn Mutual Asset Management, til Reuters.

Når de effektive renter falder, stiger obligationskurserne omvendt.

Handelen med rentefutures indregnede også fredag 100 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse fra Federal Reserves side til september, men det faktum at investorer stadig købte kontrakterne til udløb i oktober pegede på, at der er flere i markedet, som tager nogle sats på, at nedsættelsen vil blive større end de gængse 0,25 pct.point.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder