USA/T-bond: Federal Reserve sendte renterne op

Udgivet den 14-06-2018  |  kl. 06:32  |  

Onsdagens store begivenhed på finansmarkederne var meldingen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, efter dets todages rentemøde, hvor banken sluttede med at løfte sin toneangivende rente med 25 basispoint til intervallet mellem 1,75 og 2,00 pct. Samtidig indikerede banken, at den nu venter fire renteforhøjelser i år mod tidligere blot tre. Banken hævede første gang sin rente i år i marts.

Meldingen fra centralbanken sendte den tiårige statsobligationsrente op med knap 2 basispoint til 2,98 pct.

Torsdag morgen trækker investorerne i land på markedet i Tokyo, hvor renten sendes tilbage til 2,96 pct. Det er næsten uændret, i forhold til da det danske obligationsmarked lukkede onsdag.

Den korte, toårige rente steg i USA onsdag med 3 basispoint til 2,57 pct. Torsdag ligger den toårige renten i godt 2,56 pct.

- Der var ikke de store overraskelser i onsdagens melding. Vi fik det rentehike, som markedet havde regnet med, siger seniorstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, som peger på, at Federal Reserve også bekræftede sit positive syn på en stærk amerikansk økonomi.

UDSIGT TIL STIGENDE LANGE RENTER

Den lange rente var kortvarigt over 3,00 pct. - nærmere bestemt i 3,01 pct. - og der er udsigt til, at renten nu kan begynde at stige.

- Vi kan sagtens komme over 3,00 pct., og vi vil komme ind i et gænge med stigende renter. Investorerne vil nok ikke kaste for meget lods hen over sommeren, og vi skal også lige forbi ECB's møde torsdag.

- Renterne hænger sammen, sådan er det. Jeg vil dog være overrasket, hvis ikke renterne begyndte at køre op igen efter ECB-mødet, hvis vi får en melding om neddrosling af bankens opkøb af obligationer. Det er jo også et tegn på, at økonomien går godt i Europa, siger han.

Danske Bank regner dog ikke med, at der kommer en sådan melding allerede torsdag. ECB's tilbagekøbsprogram er indtil videre besluttet til at køre til og med september, hvor man køber obligationer tilbage for 30 mia. euro om måneden.

FED SER SOLID ØKONOMI

Overordnet taler onsdagens rentemelding fra Federal Reserve også for stigende renter. Banken ser fortsat positivt på økonomien, og man er faktisk mere optimistisk nu end tidligere. Ekstra eller tidligere renteforhøjelser er også centralbankens svar på en risiko for tiltagende inflation eller overophedning.

Ud over to renteforhøjelser mere i 2018, så er der i styrekomitéen i Federal Reserve nu flertal for yderligere tre renteforhøjelser i 2019 samt en yderligere stramning i 2020. Det vil betyde, at bankens toneangivende rente til den tid vil ligge i intervallet mellem 3,25 og 3,50 pct.

I meddelelsen onsdag fra Federal Reserve droppede bankens styrekomité den hidtidige formulering, som har været med i de seneste fire år, om at renten ventes at blive holdt under neutralt niveau "i nogen tid".

Centralbankens økonomiske prognose er nu også mere optimistisk end tidligere. Federal Reserve ser nu, at den amerikanske økonomi vil vokse med 2,8 pct. i år mod tidligere 2,7 pct., og man venter, at arbejdsløsheden, som allerede er rekordlav, vil falde til 3,6 pct. i år og til 3,5 pct. i 2019. Senest var centralbankens prognose her på 3,8 og 3,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
25/03/19

 
2,45%
 
01:25:01

 
1,99%
 
25/03/19

 
1,80%
 
25/03/19

 
0,80%
 
25/03/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder