USA/T-bond: Investorer vendte sig mod obligationer - renter faldt -NY

Udgivet den 29-09-2022  |  kl. 06:32  |  

Efter flere dage med uro i det britiske valgte landets centralbank at træde til med en intervention i markedet i form af køb af lange britiske statsobligationer, og det skabte lidt mere tillid og dermed mere ro, ligesom det også betød, at der blev skruet lidt ned for frygten for høgeagtige centralbanker.

Rentemarkederne er forbundne kar, og derfor spredte roen sig også til USA, hvor investorerne havde mere tro på både aktier og obligationer. Derfor steg kurserne på de rentebærende papirer, mens de effektive renter omvendt faldt tilbage.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt på den baggrund med 21 basispoint til 3,73 pct., hvilket var 5 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente bakke med 15 basispunkter til 4,14 pct.

Torsdag morgen handles den toårige statsobligation 1 basispoint lavere i 4,13 pct., men den tiårige handles 3 basispoint højere i 3,73 pct.

Efter flere dage med hårdt pres på de britiske pund og udsalg af britiske statsobligationer, såkaldte gilts, som har sendt renterne i England i vejret, besluttede den engelske centralbank, Bank of England, onsdag sig for at intervenere.

Banken vil de næste 13 auktioner, frem til den 14. oktober, købe lange statsobligationer for op mod 5 mia. pund hver gang, altså for op mod samlet 65 mia. pund.

- Den var nødsaget til at komme ud og stabilisere markedet nu. Men så siger banken også, at den vil købe gilts frem til midt i oktober. Hvad sker der så bagefter det?, siger Jimmy Chang, investeringschef hos Rockefeller Global Family Office, til Reuters.

Uroen er kommet, efter at Storbritanniens nye premierminister, Liz Truss, og hendes nye finansminister, Kwasi Kwarteng, i sidste uge præsenterede ufinansierede skattelettelser for 45 mia. pund - i en tid med tårnhøj inflation.

Det har udløst hård kritik af den britiske regering for uansvarlighed, mens analytikere har peget på, at Bank of England kunne blive nødsaget til at gribe ind og samtidig til at hæve sin rente med endnu mere end ellers.

Ironien i onsdagens indgreb fra centralbanken er dog, at opkøb af obligationer er lig med en kvantitativ lempelse, fordi banken sender flere penge ud i markedet, hvilket isoleret set betyder, at det vil øge inflationen.

Efter det britiske centralbankindgreb var der flere investorer, der samtidig så en mulighed for, at den amerikanske kollega på samme måde kan blive blødere i knæene.

- Det gav også en lille smule håb om, at Federal Reserve ikke vil være så aggressiv, som den lød. Markedet synes meget hurtigt at have skruet ned for de høgeagtige forventninger, mener Jimmy Chang.

Handelen med rentefutures indikerede onsdag da også en noget lavere terminalrente, en lavere top i centralbankrenten i USA, end tirsdag. Onsdag pegede handelen på, at renten i denne cyklus vil nå sit højeste til marts i 4,43 pct. Tirsdag var buddet 4,54 pct. til maj.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯