USA/T-bond: Let renteplus inden Feds melding onsdag

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Det var en stille rentedag i USA tirsdag, hvor renterne bevægede sig en smule op i den lange ende, inden landets centralbank, Federal Reserve (Fed), onsdag kommer med sin meddelelse efter sit todages rentemøde.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg knap 1 basispoint til 0,68 pct. I løbet af tirsdagen flyttede renten sig moderat med en bund i 0,66 pct. og en top i 0,69 pct.

Onsdag morgen handles det tiårige amerikanske statspapir med en rente på 0,67 pct. på børsen i Tokyo. Det er 1 basispoint lavere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente slutte marginalt oppe i 0,14 pct. tirsdag.

- Der er risk-on, så vi får renterne til at stige en smule. Det er udramatisk. Man venter på Feds rentemøde. Ingen vil tage store væddemål inden da, forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi Danske Bank.

- Ellers holder markedet øje med, hvad Jerome Powell kommer med i forhold til inflationen. Om banken bliver mere konkret omkring det at overskyde målet. Investorerne vil lede efter flere detaljer omkring politikken efter udmeldingen fra Jackson Hole.

Formanden for centralbanken, Jerome Powell, lancerede for kort tid siden en udvikling af bankens strategi i forhold til inflationen, som nu vil blive tilladt at overstige målet om 2,0 pct. om året i "noget tid" uden forebyggende renteforhøjelser.

Der var ellers en optimistisk stemning hos investorerne i USA tirsdag, da aktierne steg pænt - trukket af teknologinavnene. Desuden bød tirsdagen på positive nøgletal fra både Kina, Tyskland og USA selv.

I USA steg erhvervstilliden i staten New York, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, i september til 17,0 fra 3,7 måneden før. Indekset udviklede sig langt bedre end forudset, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning til 6,9.

Industriproduktion i USA steg dog 0,4 pct. i august fra juli, hvilket var mindre end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede en stigning på 1 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder