USA/T-bond: Lille rentefald efter aktieudsalg og virusbekmringer

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Et stigende antal smittede, bekymringer for nedlukning samt alvorlige beskyldninger mod en række store banker gav mandag et stort aktieudsalg, hvilket fik investorerne til at søge ly i de amerikanske statsobligationer

Det gav dermed stigende obligationskurser og faldende renter.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond faldt mandag med 2 basispoint til 0,67 pct. Det er også niveauet tirsdag morgen på markedet i Tokyo, og 1 basispoint højere end niveauet på 0,66 pct. ved dansk lukketid.

Renten på den toårige statsobligation fastholdt mandag niveauet i 0,14 pct.

Dermed blev renteforskellen mellem den ti- og toårige statsobligation reduceret til 0,53 pct. fra 0,55 pct.

- Vi havde en lille smule stejling af rentekurven mod slutningen af sidste uge, men lige nu synes opmærksomheden for statsobligationerne at være på aktiemarkedet, siger Jim Barnes, der er chef for fastforrentede papirer hos Bryn Mawr Trust, til Reuters.

- Det er ikke kun dagens svaghed i aktierne. Det er den, svaghed vi har set i aktierne over de seneste dage, der nu endelig indhenter obligationsinvestorerne, fortæller Jim Barnes.

Den makroøkonomiske fokus var i fraværet af amerikanske nøgletal blandt andet på meldinger fra centralbankerne, hvor chefen for den regionale centralbank i Dallas, Robert Kaplan, var på talerstolen.

Han udtalte blandt andet, at han ikke vil have, at den amerikanske centralbank skal binde sig til at levere for meget stimulus når økonomien er kommet sig efter coronapandemien.

Det er generelt en tætpakket uge hos den amerikanske centralbank, hvor centralbankens førstemand, Jerome Powell, er på talerstolen tirsdag, onsdag og torsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder