USA/T-bond: Lille rentehop på pæne nøgletal - Tokyo lukket mandag

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter steg en smule i fredagens handel, hvor investorerne tilsyneladende smed alle aktivklasser fra sig.

Mandag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i Tokyo er lukket for en national helligdag.

Det gav faldende kurser på både aktier og obligationer, og for sidstnævnte steg renterne dermed endnu en tak.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond gik 1 basispoint frem til 0,69 pct.

Med sig i baghovederne havde investorerne nogle pæn nøgletal fra den amerikanske økonomi, efter at torsdagens ugentlige ledighedstal ellers havde varslet, at der fortsat er et godt stykke vej ud af coronakrisen.

Fredag viste en foreløbig opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan sig noget bedre end ventet i en foreløbig opgørelse for september, hvor indekset gik frem til 78,9 fra 74,1 måneden før.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en noget mindre fremgang til 75,0.

Udviklingen i de ledende indikatorer, der er en sammensætning af ti forskellige nøgletal, viste sig omvendt ved første øjekast lidt svagere end ventet i august, hvor indikatorerne steg med 1,2 pct. mod en ventet fremgang på 1,3 pct. blandt økonomerne.

Det gjorde dog ikke så meget, da udviklingen for juli samtidig blev oprevideret til en stigning på 2,0 pct. fra tidligere opgjort 1,4 pct.

Ellers er investorernes fokus fortsat benhårdt indstillet på forhandlinger i Kongressen om en ny finanspolitiske hjælpepakke til coronakrisen, efter at de seneste tiltag udløb med udgangen af juli.

Siden har politikerne i USA ikke kunnet nå til enighed om en ny aftale.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder