USA/T-bond: Lukket for Veteran's day

Udgivet den 11-11-2019  |  kl. 22:08  |  

Det amerikanske obligationsmarked holdt mandag lukket i anledningen af Veteran's Day, selv om aktiehandlerne var på arbejde og sendte markedet, målt ved S&P 500, i minus med 0,2 pct.

Fredag gik obligationshandlerne på weekend med rentestigninger. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 2 basispoint til 1,95 pct., hvilket for hele ugen betød en fremgang på 24 basispunkter fra 1,71 pct. forrige fredag

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg også knap 1 basispunkt til 1,68 pct.- en ugefremgang på 22 basispoint fra 1,55 pct.

Gennem de fem handelsdage ugen stejlede rentekurven på baggrund af øget handelsoptimisme samtidig med knap 11 point fra 15 basispunkter til 26 basispoint.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder