USA/T-bond: Nye rentedyk på virusfrygt

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 06:32  |  

Sidste uges rentefald fortsatte mandag, da investorerne gennem weekenden var blevet opdateret med mere negativt nyt om udbruddet af coronaepidemien i Kina.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med hele 8 basispoint til 1,60 pct. - det laveste niveau siden oktober sidste år.

Tirsdag morgen fastholdes mandagens rentefald på T bond-markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint under renten, da det danske obligationsmarked lukkede mandag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation bakkede mandag med 6 basispunkter til 1,44 pct.

Tirsdag morgen viger den toårige T bond-rente yderligere, idet papiret oppebærer en rente på 1,42 pct. på markedet i Tokyo.

Der er nu konstateret mere end 2700 tilfælde af coronavirusset i over ti lande, og tirsdag morgen er dødstallet steget til 100 ifølge Bloomberg News.

- Vi har set udsalg i aktier og køb i sikre havne. Nyhederne handler i den grad om coronavirusset. Der vil helt sikkert være en økonomisk effekt, især da det kommer samtidig med en stor helligdagsperiode. Det er for tidligt at vurdere, hvad effekten vil blive, og hvordan det vil flyde videre ud i andre økonomier, men Kinas vækstimpuls er utroligt vigtig for den globale økonomi, sagde Guy LeBas, chef for rentestrategier hos Janney Montgommery Scott, til Reuters.

I 2003, da Sars-udbruddet ramte i Kina, tog det ifølge beregninger 0,8 pct.point af Kinas vækst, og siden dengang er Kinas økonomiske vægt i den globale økonomi flerdoblet.

Med mandagens udvikling fladede rentekurven ud til 16 basispoint mod 19 i fredags og 26 i slutningen af forrige uge.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 34 basispunkter, mens den ved udgangen af 2018 lå i 19 point. De to foregående år blev afsluttet med en rentekurve på henholdsvis 52 og 125 basispoint.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder