USA/T-bond: Nye rentefald på virusfrygt

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 22:12  |  

Aktierne og obligationerne har de senere uger signaleret hvert sit i forbindelse med virusudbruddet. Mens aktierne ligger i rekordhøje niveauet i USA, er renten blevet trykket yderligere i bund af, at investorerne har søgt sikkerhed i de amerikanske statspapirer. Sådan var udviklingen også fredag, da renterne igen faldt i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation bakkede med 3 basispoint til 1,59 pct., hvilket var 1 point mere, end da obligationshandlerne i Danmark slukkede skærmene inden weekenden. Denne fredag blev renten handlet mellem 1,57 og 1,62 pct., og de seneste fire uger er den tiårige rente bakket med 23 point fra 1,82 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente falde tilbage med 2 basispunkter til 1,43 pct.

I Kina meldte myndighederne om 4823 nye smittede med coronavirus i Hubei-provinsen, og selv om det var mindre end torsdagens foreløbige top i 14.480 smittede, så pustede det til frygten blandt investorerne, som derfor fandt vej over i det amerikanske obligationsmarked.

- Markedet har i virkeligheden handlet på stemningen på det seneste. Det er forståeligt taget den generelle usikkerhed omkring coronavirus i betragtning, sagde Bill Merz, chef for renteinvesteringer hos U.S. Bank Wealth Management, til Reuters.

- Vi ser ingen fordel i at forsøge på at forudse udfaldet af en situation som denne.

I Kina indførte myndighederne fredag også en ny regel om fjorten dages selv-karantæne for borgere, der vender hjem fra ferie, i et forsøg på at inddæmme spredningen af coronavirus.

Fredagens rentefald kom til trods for en håndfuld positive nyt fra den amerikanske forbruger. Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan steg i februar til 100,9 fra 99,8 måneden før. Økonomerne havde ventet et fald i opgørelsen til 99,5 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det amerikanske detailsalget udviklede sig som ventet i januar, da det steg med 0,3 pct. på månedsbasis. Industriproduktionen faldt imidlertid 0,3 pct. i januar, hvilket var lidt mere end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede et fald på 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder