USA/T-bond: Nyt rentetryk på optrapning i handelskrigen

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 22:12  |  

Renterne faldt kraftigt fredag, da handelskrigen blev optrappet - ikke bare en, men to gange - først af Kina, så af Donald Trump. Samtidig signalerede USA's centralbankchef øget usikkerhed om USA's økonomi, men sagde tilsyneladende for lidt til, at USA's præsident ikke kunne lade være med komme med en meget skarp kritik.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation droppede med 9 basispoint til 1,52 pct. Det var samtidig 3 basispoint under renten, da det danske obligationsmarked lukkede.

Gennem fredagen blev den tiårige rente handlet mellem 1,50 og 1,66 pct., og siden fredag i sidste uge er renten faldet med netop 10 point niveauet 1,62 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation drattede også med 9 basispunkter til 1,52 pct.

Med fredagens udvikling stejlede rentekurven en smule og endte igen marginalt i plus - selv om den i løbet af dagen også var i minus med næsten 1 point.

HANDELSKRIG PÅ HANDELSKRIG

Renterne startede ellers lidt oppe fredag på en lettere positiv stemning, indtil Kina annoncerede ny told på amerikanske varer som modsvar på ny told til september og december fra USA's side på Kinas varer.

En mild centralbankchef, Jerome Powell, var også på talerpodiet, hvor han sagde, at banken var parat til at agere passende, altså muligvis sænke renten, samtidig med at han fremhævede øget usikkerhed, herunder fra handelskrigen, en situation, centralbanken ikke tidlige har skullet tackle. Powell holdt sig desuden fra at kalde den seneste rentesænkning i juli en midt-cyklisk justering. Den tiårige rente bevægede sig på den baggrund fra 1,65 pct. til 1,57 pct.

Det hele accelererede dog yderligere nedad, da Donald Trump på Twitter fik kaldt både Jerome Powell og Kinas præsident Xi Jinping for fjender af USA, mens han beordrede amerikanske virksomheder at undgå Kina og flytte produktionen hjem, ligesom han varslede gengældelse på af Kinas nye told. Og så faldt den tiårige rente helt ned i godt 1,50 pct., inden den igen rettede sig lidt.

- Rentekurven inverterer en lillebitte smule. Det bliver set i den store skala, ikke kun USA. Hvis USA og Kina ikke kan sammen, så banker alle ind i treasuries. Det er ikke amerikanerne, som presser dem ned, men hele verden, forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske bank.

- Nogle havde måske også ventet, at Powell var mere dueagtig. Powells tale var dog en væsentlig forbedring i forhold til tidligere, da han ikke igen kaldte den seneste sænkning for en "midt-cyklisk justering".

Rentekurven i minus følges tæt af investorerne, da den syv gange de seneste 50 år har signaleret en recession i USA's økonomi 12 til 18 måneder senere. Hos Danske Bank ser man dog en forskel, og det er, at centralbankerne verden over, med Federal Reserve, Kinas centralbank og ECB i spidsen, er yderst lempelige.

- Centralbankerne har gjort meget, så måske er det ikke rigtigt denne gang.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder