USA/T-bond: Powell talte renter lidt ned

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske markedsrenter satte sig tirsdag, da Jerome Powell, formanden for USA's centralbank, i en tale noterede sig, at økonomien er "på vej tilbage i disinflationær retning".

Investorerne så derfor gennem fingre med en overraskende stigning i antallet af ledige stillinger i den amerikanske økonomi.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 4,43 pct. Henover tirsdagen handledes den tiårige rente i intervallet mellem 4,41 og 4,46 pct.

Onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond forsat med 4,43 pct. på markedet i Tokyo.

Det er samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente satte sig med 1 basispunkt til 4,74 pct.

Onsdag morgen er renten på den toårige T-bond 4,75 pct. på markedet i Tokyo.

- Jerome Powell har været ude med meldinger om, at økonomien udvikler sig i en disinflationær retning, og det sender tirsdag renterne nedad, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Federal Reserves formand noterede sig dog også tirsdag, at centralbanken ikke har travlt med at sænke renten, da økonomien fortsat er solid.

- Fordi den amerikanske økonomi er stærk, og arbejdsmarkedet er stærkt, har vi muligheden for at tage os god tid og gøre det rigtigt, lød det fra Jerome Powell ved en centralbankkonference i Portugal.

- Og det er, hvad vi har tænkt os at gøre.

Med tirsdagens udvikling faldt rentekurven lidt mere i minus til godt 31 point mod knap 30 punkter mandag, hvor den var i sit laveste siden maj, efter at især de lange renter i en periode er steget.

- Vi har set en stejlere rentekurve på det seneste. Primært på grund af medvinden til Donald Trump, hvor man taler om risikoen for en uansvarlig finanspolitik, og det har fået den lange ende til at stige, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

- Inflationsdata kommer også lempeligt ud for tiden, og det presser de kortere renter nedad, og det kan igen give økonomien lidt løft, og så vil de lange renter stige med.

Tirsdagens amerikanske nøgletal var opgørelsen over ledige jobs i økonomien i maj, og den pegede egentlig mod højere renter, da de steg til 8,14 mio. ledige stillinger mod ventede 7,95 mio. og sammenlignet med 7,92 mio. jobs i april.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯