USA/T-bond: Rentefald efter blød amerikansk centralbank

Udgivet den 20-03-2019  |  kl. 21:12  |  

De amerikanske renter tog sig et hop nedad onsdag, da en i forvejen skeptisk stemning omkring økonomien og handelsforhandlingerne mellem USA og Kina blev forstærket af en meget dueagtig amerikanske centralbank, der signalerede, at den toneangivende rente vil blive fastholdt på sit nuværende niveau i hele 2019.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med godt 8 basispoint til 2,53 pct. Det var samtidig 5 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede, og der var tale om et fald fra 2,59 pct. lige inden centralbankens rentemelding. I løbet af onsdagen blev den tiårige rente handlet mellem 2,52 og 2,62 pct. og var således på et tidspunkt i sit laveste niveau i 14 måneder.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 7 basispunkter til 2,40 pct. mod 2,45 pct. kort før, Federal Reserve lagde sin meddelelse frem.

Federal Reserve fastholdt sin toneangivende rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct., og samtidig stod banken fast på sin vending om "tålmodighed", men i i renteteksten beskrev banken nu en opbremsning i de globale økonomiske og finansielle udviklinger, ligesom det blev noteret, at væksten i husholdningernes forbrug og erhvervslivets investeringer er bremset op.

- Informationer, modtaget siden Federal Open Market Committee mødtes i januar, indikerer, at arbejdsmarkedet fortsat er stærkt, men at den økonomiske aktivitet er bremset op fra dens solide hastighed i det fjerde kvartal, hed det.

Samtidig indikerede bankens dot-plot-diagram, hvor bankens 19 chefer indsætter deres individuelle forventninger til fed funds rate i fremtiden, at hele dette år vil gå uden en renteforhøjelse. Tilbage i december var meldingen ellers to renteforhøjelser i 2019.

Endelig lod banken i en separat melding forstå, at dens igangværende kvantitative stramninger, hvor den sælger ud af sin obligationsbeholdning, vil blive afsluttet med udgangen af september.

- Der var en stor forventning om, at Fed ved dette møde ville bekræfte den dueagtige vending fra januar, og jeg synes, at det er, hvad den har leveret her, sagde Jeffrey Rosenberg, seniorporteføljemanager hos Blackrock, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
7,92%
 
17:30:01

 
3,99%
 
17:00:01

 
2,49%
 
17:30:01

 
1,86%
 
18:25:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder