USA/T-bond: Rentefald efter nyt fra Kina og Tyskland - NY

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske markedsrenter faldt tilbage onsdag, da Kina holdt fast i sin nultolerance-politik over for covid-19, og da den tyske inflation i juni overraskede med et fald.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 8 basispoint til 3,09 pct. Den tiårige rente lå ved markedets åbning tæt på sin top i 3,18 pct., mens dens bund onsdag blev fundet i netop 3,09 pct.

Torsdag morgen forrentes den tiårige T-bond fortsat med 3,09 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2 point under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente satte sig onsdag med 7 basispunkter til 3,04 pct.

Torsdag morgen er renten på den toårige T-bond fortsat 3,0 4 pct. i Tokyo.

Obligationsmarkedet er i høj grad udtryk for økonomierne som forbundne kar, og derfor var den kinesiske præsident XI Jinpings melding om fortsat nultolerance over for corona med til at sænke investorernes vækstforventninger onsdag. Nye nedlukninger, skulle de komme, vil nemlig atter engang dæmpe aktiviteten.

På samme måde påvirkede et overraskende fald i de tyske forbrugerprisstigninger i juni, fra 7,9 til 7,6 pct., også inflationsforventningerne, selv om faldet i høj grad skyldes rabatter i forretningerne, der vil af med lagerbeholdningen.

Fokus var dog også på den amerikanske økonomi, hvor der i tiltagende grad kommer meldinger om, at væksten bremser op. Det ventes på sigt at medvirke til, at inflationen i USA, som senest i maj i 8,6 pct. var i sit højeste siden 1981, kommer ned igen.

- Vi får langsommere økonomiske data, nogle sektorer ser ud til at være i recession, andre sektorer er i ganske god form. I sidste ende vil Fed få inflationen ned, så når vi kommer til september og oktober, vil inflationsdataene rulle over, siger Stan Shipley, rentestrateg hos ISI Evercore, til Reuters.

Onsdag var der også taler fra ledelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, som indtil nu i år over tre gange har løftet sin rente med 1,50 pct.point. For nyligt har centralbanken også signaleret yderligere forhøjelser på 1,75 pct.point inden årets udgang, hvilket vil bringe renten op i 3,375 pct.

- Den overordnede økonomi er godt positioneret til at modstå pengepolitiske stramninger, lød det fra Fed-formand Jerome Powell, som var på besøg i Portugal, og som også betonede, at USA's økonomi er i "stærk form".

Chefen for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, afdeling i Cleveland, Loretta J. Mester, bød tidligere på onsdagen også ind med, at hun ønsker at se den ledende rente i USA nå op over 4 pct. næste år.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯