USA/T-bond: Rentefald med aktierne - trods stærke nøgletal

Udgivet den 14-12-2018  |  kl. 22:10  |  

Trods stærke nøgletal fra den amerikanske økonomi, så steg obligationskurserne, mens renterne faldt, da investorerne i USA holdt aktieudsalg og i stedet søgte over i statsobligationerne.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til omtrent 2,89 pct. Det var samtidig også niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. Gennem fredagen blev den tiårige rente handlet i intervallet mellem 2,87 og 2,91 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med 3 basispunkter til 2,73 pct.

- Det afspejler udviklingen i aktiemarkederne. Der var bløde data fra Europa og Asien, mens tallene fra USA egentlig var ganske gode. Men investorerne sælger amerikanske aktier denne fredag og køber i stedet aktier i de nye markeder og amerikanske statsobligationer, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi i Danske Bank.

Detailsalget i USA udviklede sig stærkere end forudset i november, da det steg med 0,2 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,1 pct. i forhold til måneden før. Den amerikanske industriproduktion steg samtidig med 0,6 pct. i november, hvilket var mere end ventet af økonomerne, der estimerede en stigningstakt på 0,3 pct.

I den anden vægtskål vejede, at de amerikanske indkøbschefer inden for både industrien og servicesektoren ser mere pessimistisk på aktiviteten i den amerikanske økonomi end ventet.

Hos Danske Bank har man for tiden en anbefaling til sine kunder, at dollarinvesteringer skal i statsobligationer, hvor man kan få et rente pick-up, mens andre penge primært tilrådes at blive sendt ind i aktierne i de nye markeder og i mindre grad Europa og USA.

For den tiårige rente var der i den forgangne uge tale om med rentestigninger på 5 basispoint fra 2,84 pct., mens den kortere toårige rente steg fra 2,71 pct. til 2,73 pct. op til næste uges rentemøde i USA's centralbank, Federal Reserve, hvor der ventes en renteforhøjelse, hvilket er blevet styrket af ugens og fredagens nøgletal.

Danske Bank spår også en renteforhøjelse fra Federal Reserve i næste uge. Herefter ser analytikerne i banken to til tre renteforhøjelser næste år med to løft hen til omkring juni, hvorefter centralbankens rentebane vil blive mere dataafhængig.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
19/04/19

 
8,93%
 
19/04/19

 
8,41%
 
19/04/19

 
3,66%
 
19/04/19

 
1,20%
 
19/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder