USA/T-bond: Rentefald på Fed-udtalelser

Udgivet den 16-11-2018  |  kl. 22:21  |  

De amerikanske renter faldt fredag, da investorerne købte sig sikkerhed i obligationer og søgte tilflugt fra uroen på andre aktiemarkedet i USA.

Udviklingen blev forstærket af, at næstformanden i den amerikanske centralbank, Richard Clarida, understregede, at renten bør bevæge sig mod neutral.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til 3,07 pct.

Det var samtidig 2 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af fredagen vekslede den tiårige rente mellem 3,06 og 3,12 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 5 basispunkter til omtrent 2,81 pct.

Richard Clarida, næstformand i Federal Reserve, også bare kaldet Fed, agerede fredag ekko af formand Jerome Powells udtalelser tidligere på ugen om, at Federal Reserve forlader sig på de økonomiske data, når man skal tage bestemme renten i USA, og han tilføjede, at renten skal i neutral.

- Ganske sikkert, hvor økonomien er i dag, og min prognose for den og Feds prognose for, hvor den er på vej, tror jeg, det giver mening, at være ved neutral, sagde Richard Clarida til tv-stationen CNBC.

Den toneangivende rente ligger i USA i intervallet 2,00 til 2,25 pct., og cheferne i Federal Reserve har senest i september indikeret, at de ser en neutral rente i niveauet 3,00 pct.

- Vi har næstformand Clarida ude og slå fast, at vi vil komme tættere på en neutral rente. Det giver et udsalg i aktierne, og renten kommer med ned, forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Den tiårige rente har i en periode ligget i intervallet 3,05 til 3,25 pct., men seniorstrategen vurderer, at der skal noget særligt til, for at renten igen skal komme op i 3,25 pct. inden for den nærmeste periode.

Lars Skovgaard Andersen advarer om, at også rentemarkedet vil blive mere volatilt i den kommende tid.

- Investorerne ved godt, at der er gang i økonomien, og at centralbanken vil hæve renten frem til hen omkring sommeren næste år. Men derefter er man ikke mere på autopilot, og derfra vil det blive mere datadrevet. Jo tættere vi kommer på det tidspunkt, jo mere begynder investorerne at tolke på alle nyhederne.

Fredag var der enkelte amerikansk nøgletal fra industrien. Målingen peger ikke på tiltagende økonomisk aktivitet og støttede derfor rentefaldet fredag.

USA's industriproduktion steg 0,1 pct. i oktober, hvilket var lidt mindre end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede en stigningstakt på 0,2 pct. Tallet for måneden før blev samtidig revideret ned til 0,2 pct. mod tidligere rapporteret 0,3 pct.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 78,4 pct. i oktober, hvilket dog var mere end ventet, idet økonomerne havde estimeret 78,2 pct. I september blev udnyttelsen revideret op til 78,5 pct. mod den tidligere opgørelse på 78,1 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder