USA/T-bond: Rentefald på handelsskepsis afløst af optimisme

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter faldt igen torsdag, da investorerne heller ikke denne dag hørte om fremskridt i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og da de seneste nøgletal fra netop Kina igen vidnede om økonomisk opbremsning.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med knap 7 basispoint til 1,82 pct., efter sving mellem 1,80 og 1,89 pct.

Fredag morgen stiger renten 2 basispoint til 1,84 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo. Det sker efter at kommentarer fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sent torsdag om, at Washington er ved at være tæt på en handelsaftale med Kina

Det sender de amerikanske aktiefutures op, mens renten sideløbende stiger.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt torsdag med 5 basispunkter til 1,59 pct.

Fredag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 1,61 pct. på markedet i Tokyo.

Fra Kina bød torsdagen på nedslående tal fra økonomien, da både detailsalget og industriproduktionen oplevede svagere vækst i oktober end i september, og samtidig faldt væksten i investeringerne uden for landbruget til 5,2 pct., hvilket er den laveste rate i 20 år. Det signalerer alt sammen en opbremsning i økonomien og dermed lavere inflation, og derfor virkede obligationernes renter mere attraktive.

Med i billedet var, at uanset hvor meget investorerne spejdede efter godt handelsnyt, så var der intet at se. Faktisk var det torsdag omvendt, da nyhederne på handelsfronten ifølge Financial Times var, at Kina ifølge unavngivne amerikanske kilder ikke vil give nok indrømmelser til at sikre sig tilbagerulning af told, som landet selv forlanger, ligesom The Wall Street Journal skrev, at USA's krav om store landbrugskøb står i vejen for enighed.

Det er altså en anden stemning end de foregående uger, hvor handelsoptimisme skød renterne i vejret.

- Der er en mere realistisk vurdering af den nuværende situation omkring handelsforhandlingerne, sagde Jon Hill, rentestrateg hos BMO Capital Markets, til Reuters.

Et lyspunkt torsdag var dog, at producentpriserne i USA steg med 0,4 pct. i oktober sammenlignet med september, mens økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,3 pct. Omvendt var der dog lidt flere førstegangsledige, 225.000, i sidste uge end de ventede 211.000.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder