USA/T-bond: Renteløft på stimulushåb og jobtal

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:22  |  

De amerikanske renter blev torsdag trukket op af nye spekulationer om en stimulusaftale, samtidig med at der var bedre end ventet nyt - i al fald på overfladen - fra den amerikanske økonomi.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 4 basispoint til 0,86 pct. Den tiårige rente startede omkring 0,80 pct., men steg altså løbende torsdagen igennem.

Fredag morgen falder renten på den tiårige T-bond til 0,85 pct. på markedet i Tokyo. Det er 1 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede torsdag.

Den tiårige rente er nu ikke langt fra sin seneste top efter coronapandemiens udbrud i 0,90 pct. i starten af juni.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg knap 1 basispoint til knap 0,16 pct.

Fredag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 0,15 pct. i Tokyo.

Dermed er rentekurven nu 70 punkter mod 67 punkter onsdag - et typisk tegn på forbedrede vækstudsigter.

- Glasset er halvt fyldt torsdag. Der er fokus på, at der måske kommer en aftale om stimulus. Og hver dag er vi lidt tættere på en vaccine, og det lægger også en bund under renterne, siger Danske Banks seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen.

De gode nyheder i forhandlingerne på stimulusfronten var, at Nancy Pelosi, Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, på et pressemøde fortalte, at man er "næsten i mål" med en hjælpepakke til den kriseramte amerikanske økonomi og snart kan sætte pennen til papiret.

Larry Kudlow, som er præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, hældte dog lidt malurt i bægeret ved at fortælle, at der stadig er "betydelige politiske forskelle" mellem Demokraterne og Republikanerne.

Fra økonomien var nyhederne dog positive.

787.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var ganske vist utroligt mange i et historisk perspektiv, men det var også det laveste niveau siden coronakrisen for alvor fik tag i den amerikanske økonomi tilbage i marts.

Ligeledes var det bedre end de ventede 870.000 nye ledige ifølge Bloomberg News.

- Det var en god nok jobrapport på overfladen, men kigger man ned i den, var den ikke så god alligevel. Der var en del omstrukturering og folk, der ikke vil være i jobmarkedet mere, som betød et fald i de nye ledige, kommenterer Lars Skovgaard Andersen dog.

Salget af eksisterende boliger i USA udviklede sig også stærkere end spået i september, viste torsdagens tal, da der blev solgt 6,54 mio. boliger mod ventede 6,30 mio. boliger

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder