USA/T-bond: Rentepres efter Powells bekymring

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Mens de amerikanske aktier blev løftet til pæne plusser af teknologikæmperne, så var der igen let rentepres i obligationsmarkedet, da chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, atter understregede, at opsvinget i USA har udfordringer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte dog med en marginal stigning til 0,67 pct. Tirsdag startede renten omkring sin bund i 0,66 pct., mens den også var oppe i 0,68 pct.

Onsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på knap 0,67 pct. på markedet i Tokyo.

Det er ca. 3 point mere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligations rente faldt med knap 1 basispunkt til 0,13 pct., hvilket også er niveauet onsdag morgen.

- Renterne skal sætte sig i den korte ende. Powells tale er forklaringen på, hvorfor renterne sætter sig lidt. Investorerne ser igen renterne "lower for longer". Derfor ser man bevægelserne let nedad, lyder det fra seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Jerome Powell vidnede tirsdag i Kongressen i USA, og igen efterlyste han politikernes hjælp til at sikre opsvingets styrke.

- Vejen fremad vil afhænge af at holde virusset under kontrol og af de politiske tiltag på alle statslige niveauer. Mens et opsving er undervejs, er både beskæftigelsen og den økonomiske aktivitet imidlertid langt under niveauerne før pandemien, og kursen fremover er fortsat behæftet med stor usikkerhed, lød det fra Powell.

Fra økonomien selv var der dog lidt godt nyt tirsdag, da salget af eksisterende boliger i august var på 6,0 mio., hvilket var en stigning fra 5,86 mio. i juli og helt som ventet, ifølge Bloomberg News. I USA er andelen af husejere i befolkningen nu på sit højeste niveau i 12 år.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder