USA/T-bond: Renterne kravlede op efter ledighedstal - arbejdsmarkedet stadig solidt

Udgivet den 09-08-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter steg torsdag, hvor en statistik over nytilmeldte ledige fjernede noget af den angst, som blev skabt med sidste uges arbejdsmarkedsrapport.

Antallet af førstegangsledige i sidste uge viste sig nemlig lavere end ventet, og dermed kunne investorerne puste lidt ud oven på nogle hektiske dage og ganske klare rentefald siden fredagens jobapport, der skabte frygt for, at økonomien vil kollapse, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan nå at skride ind med rentenedsættelser.

Det fik i sin tur sat gang i spekulationer om en utidig rentenedsættelse - eller i hvert fald større rentenedsættelser end tidligere ventet - og derfor faldt statsrenterne kraftigt i de følgende dage.

Men torsdag gik det atter den anden vej, og renten på den toneangivende tiårige T-bond steg med 5 basispoint til 3,99 pct., hvilket også var niveauet ved dansk lukketid torsdag klokken 17. Fredag morgen falder renten 2 basispoint i handlen i Tokyo

Den toårige rente steg samtidig med 8 basispoint til 4,04 pct.

Statistikken over nytilmeldte ledige viste 233.000 førstegangsledige i sidste uge, hvilket var lidt lavere end de 240.000, der var konsensus blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Ugen inden var der 250.000 amerikanere, som stillede sig op i ledighedskøen for første gang.

- Faldet i nytilmeldte ledige var større end ventet, og den efterfølgende prisdannelse peger på, at opdateringen bliver tolket som bevis for, at arbejdsmarkedet forbliver solidt, siger Ian Lyngen, der er chef for amerikanske rentestrategi hos BMO Capital Markets, til Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯