USA/T-bond: Renterne steg efter overraskende gode jobdata

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 22:22  |  

Der var rentestigninger for tredje dag i træk på det amerikanske obligationsmarked fredag, hvor investorerne var særligt henrykte over en solid amerikansk jobrapport, der var en del bedre end ventet.

Da stærke økonomiske data fik investorerne til at sende aktierne op i USA, og også renten på den tiårige amerikanske statsobligation kravlede op med 4 basispoint til 1,84 pct.

Renten på den toårige statsobligation steg desuden 2 basispoint til 1,61 pct.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport blev offentliggjort forud for handelsstarten i USA, og den viste, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 266.000 personer i november.

Det var langt flere end forventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 180.000 personer, viser et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 3,5 pct. fra 3,6 pct., og det var også en positiv overraskelse, da økonomerne havde ventet en uændret arbejdsløshed.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver hos Danske Bank, er nogle investorer begyndt i højere grad at rette blikket mod de økonomiske data - og mindre på de mange udmeldinger fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

- Investorerne er begyndt at fokusere på at holde øje med de økonomiske data, og de er begyndt at blive bedre. Jeg tror, at der er flere, der er begyndt at hælde mere over mod de fundamentale forhold, og de er bedre, end de var for to måneder siden, siger han.

Samtidig kunne investorerne også glæde sig over positive meldinger fra handelsfronten.

Det kom frem, at Kina har taget en varslet toldforhøjelse på amerikanske landbrugsprodukter af bordet, og USA's præsident, Donald Trump, har de seneste dage givet udtryk for, at det går fremad i handelsforhandlingerne.

Fredag fortalte Larry Kudlow, der er USA's præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, også til CNBC, at en delaftale i den verserende handelskonflikt med Kina er tæt på.

- Aftalen er tæt på. Den er muligvis endnu tættere på end i midten af november, sagde han.

Hvis Kina og USA ikke indgår en delaftale i løbet af næste uge, står en ny runde toldstigninger rettet mod kinesiske varer til at træde i kraft 15. december.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen kommer det til at være bare én af de større begivenheder, som investorerne vil rette blikket mod i næste uge.

- Der flere vigtige ting i næste uge. Der er afstemning i Storbritannien, møde i Federal Reserve og vi skal finde ud af, om USA vil indføre tariffer i næste uge, siger han.

Torsdag den 12. december afholdes der parlamentsvalg i Storbritannien, og dagen før afslutter den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sit pengepolitiske møde med en rentemeddelelse og et pressemøde.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder