USA/T-bond: Skarp stigning i renten igen mandag - rekyl tirsdag

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 06:32  |  

Igen mandag var der en skarp stigning i de amerikanske markedsrenter, især i den korte ende af kurven, da investorerne revurderede deres syn på den amerikanske økonomis udvikling, inflationen og landets centralbanks, Federal Reserves, rentebane efter fredagens brandvarme jobrapport og et comeback til ISM-målingen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 12 basispoint til 3,64 pct. Mandag steg renten fra sin bund nær 3,53 pct. til sin top omkring 3,65 pct.

Tirsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,61 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg 19 basispunkter til 4,48 pct.

Tirsdag morgen forrentes den toårige T-bond med 4,42 pct. i Tokyo.

Med udviklingen flader rentekurven yderligere ud til negative 81 point mod minus 77 point fredag i sidste uge.

Den amerikanske økonomi skabte i december 517.000 nye arbejdspladser mod ventede 188.000, og samtidig faldt ledigheden til 3,4 pct., hvilket er det laveste niveau siden 1969.

- Det amerikanske arbejdsmarked chokerede, og det gør det mere sandsynligt, at Federal Reserve vil blive ved med at forhøje renten, siger Steve Englander, strateg hos Standard Chartered, til Financial Times.

Hvis den toneangivende centralbankrente skal højere op, vil markedsrenterne i den korte ende typisk stige mest, da de er mere følsomme over for den udvikling.

Oveni det viste ISM-målingen, de amerikanske indkøbschefers forventningsindeks, for januar fredag også den største fremgang siden juni 2020 ved at stige fra 49,2 til 55,2.

Mandagens rentestigninger fulgte i kølvandet af tilsvarende hop op fredag, og den korte rente er nu steget med 37 basispoint siden torsdag, mens den lange tiårige rente er gået op med 24 basispunkter.

- Historisk har den gennemsnitlige forandring i den tiårige effektive rente siden 2003 været på 18 basispoint de efterfølgende to uger, når jobskabelsen har overrasket med mere end 200.000 arbejdspladser, lyder en kommentar fra Citigroup, ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯