USA/T-bond: Skuffende ISM-tal satte skred i renten - rekyl fredag - NY

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 06:32  |  

Et skuffende indeks for de amerikanske indkøbschefers syn på aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM-indekset, for november, pressede torsdag eftermiddag dansk tid de amerikanske renter ud på skråplanet efter en indledende stigning.

I november faldt indekset til 49,0 fra 50,2 i måneden før, oplyste Institute of Supply Management. Ifølge Bloomberg News var forventningerne blandt økonomerne et indeks på 49,7.

Efterfølgende trimlede renten på den tiårige T-bond 12 basispoint ned til 3,51 pct. Det svarer til et rentefald 10 basispoint.

Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,54 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 6 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid torsdag.

Den kortere toårige T-bond reagerede tilsvarende med et fald over handelsdagen på 10 basispoint til 4,23 pct.

Fredag morgen er renten på den toårige T-bond 4,27 pct. i Tokyo.

ISM-indekset var blot et af flere væsentlig nøgletal torsdag.

Forinden havde markederne blandt andet fået kendskab til udviklingen i inflationen i oktober, herunder kerneinflationen, som er den amerikanske centralbanks foretrukne målepunkt.

Den aftog til 5,0 pct. i oktober fra 5,2 pct. måneden. Dermed indfriede udviklingen forventninger i markedet - ifølge Bloomberg News - og hos centralbanken.

Ifølge den tale, chefen for centralbanken, Jerome Powell, holdt onsdag aften i Washington, estimerede banken en kerneinflation i oktober på 5,0 pct. som afsæt for varslingen af, at banken sandsynligvis vil nøjes med en rentestigning på 50 basispoint på sit rentemøde i december efter stigninger på 75 basispoint på de seneste fire møder.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯