USA/T-bond: Skuffende nøgletal gav nyt rentedyk

Udgivet den 02-08-2024  |  kl. 06:32  |  

Svært skuffende nøgletal sendte torsdag de amerikanske statsrenter til bunds, da investorerne tyggede på, hvorvidt der skal kraftigere pengepolitiske lempelser til end hidtil antaget, hvis økonomien skal undgå at køre af sporet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligatikon faldt med 5 basispoint til 3,98 pct.

Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,95 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 basispoint mindre end ved dansk lukketid torsdag.

Onsdag dykkede renten 11 basispoint, efter at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, klart indikerede, at Federal Reserve formentlig er parat med første rentenedsættelse til september.

Torsdag blev investorerne så bestyrkede i, at der formentlig skal flere af slagsen til, hvis det ikke skal vise sig at være for sent for centralbanken at sikre en blød landing for økonomien.

I hvert fald skuffede ISM for produktionssektoren i sin opgørelse for juli ganske klart, da indekset blev opgjort til 46,8 mod 48,5 måneden før. Og økonomerne havde tilmed ventet en fremgang til 48,8, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig viste underindekset for beskæftigelse sig klart skuffende med en værdi på 43,4 mod 49,3 i juni og et konsensus om 49,2 blandt økonomerne.

Tidligere på dagen pegede den ugentlige ledighedsstatistik på 249.000 nye ledige i sidste uge mod en forventning om 236.000 blandt økonomerne.

- Arbejdsmarkedet har sendt advarselssignaler over de seneste adskillige måneder. Historikken peger på, at Jerome Powell går på en meget tynd linje i forhold til potentielt at vente for længe med at begynde at sænke renterne, siger Chris Senyek, der er chefinvesteringsstrateg hos Wolfe Research, til Bloomberg News.

Den toneangivende toårige rente i USA faldt også for anden handelsdag i træk. Torsdag var de med 11 basispoint til 4,15 pct.

Fredag morgen forrentes den toårige T-bond med 4,12 pct. på markedet i Tokyo, og dermed er spændet til den tiårige rente nede på 17 basispoint.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder